Spørgsmål og svar om sejlsport og corona

Indendørs idræt er tilladt mod brug af mundbind og coronapas (opdateret 6. januar).

Senest ajurført d.6. januar 2022

Indendørs idræt er tilladt

Inden juleferien kom Epidemikommissionen med en anbefaling om ikke at deltage i indendørs foreningsaktiviteter – herunder i idrætsforeninger – frem til og med den 4. januar. Onsdag den 5. januar fik Dansk Sejlunion officielt besked om, at anbefalingen ikke bliver forlænget.

Konkret meddelte sundhedsmyndighederne, at i og med at grundskolerne er åbnet samme dag, gælder opfordringen til ikke at deltage i indendørs idræt ikke længere.

Der gælder dog fortsat nogle smitteforebyggende krav, foreløbigt indtil 16. januar 2022.

Der er pt. ingen restriktioner forbundet med udendørs idræt. Dog en række anbefalinger på børne- og ungeområdet. Se nedenfor.

Restriktioner og krav

 • Krav om, at alle over 12 år bærer mundbind eller visir, når de opholder sig på en idrætsfacilitet som idrætshall, træningscentre og svømmehaller (dog ikke under idrætsudøvelsen). Der gælder en række undtagelser for brugen af mundbind/visir, der i grove træk ligner dem vi kender fra tidligere, hvor udøvere, trænere mv. ikke regnes med. Se alle undtagelserne her.
 • Krav om brug af coronapas i træningscentre. Kravet gælder også for foreningsfitness.

Gældende anbefalinger m.h.t. børneidræt

Kulturministeriet har meldt følgende anbefalinger ud for kommuner og sogne med høj smitte (pga. høj samfundssmitte gælder anbefalingerne pt. i alle kommuner og sogne).

 • I det omfang, det er muligt, opfordres alle børn og unge til at møde op omklædte. Opfordringen gælder dog ikke i svømmehaller og andre steder, hvor det ikke er foreneligt med aktiviteten.
 • Hvis muligt, så bed forældrene om at aflevere og hente deres børn uden for hallen.
 • Mind forældre og andre voksne om at holde afstand, hvor det er muligt. Afstandsanbefalingen gælder ikke mellem udøvere, trænere samt mellem forældre og børn ved børn-voksenaktiviteter mv.
 • Kan aktiviteterne på en naturlig måde planlægges inden for mindre og faste grupper/hold, anbefales dette. 

Sundhedsstyrelsens 6 generelle råd

 1. Bliv vaccineret
 2. Bliv hjemme og bliv testet, hvis du får symptomer
 3. Hold afstand
 4. Luft ud og skab gennemtræk
 5. Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
 6. Gør rent, særligt overflader som mange rører ved

Download plakat fra SST

Sundhedsstyrelsen har udarbejdet en plakat til brug ved udendørs træning. Sejlklubberne opfordres til at hænge plakaten op synligt ved klubhusene og på havnen.

Download Sundhedsstyrelsens plakat her.

Rul til toppen