Sejlerskoler og fritidssejlerprøver under corona

Opdateret 24. februar: Vejledninger til undervisere og censorer om sejleruddannelserne under corona.

Af: Urd Kornø Rasmussen - Senest ajurført d. 24. februar 2021

OBS

I Dansk Sejlunion glæder vi os over Folketingets udmelding 24. februar om, at vi nu igen kan mødes og træne sammen udendørs i større grupper. Forsamlingsloftet bliver hævet fra 5 til 25 fra 1. marts, og det betyder, at vi går en sæson i møde, hvor det rent faktisk kan lade sig gøre at gennemføre undervisning. 

Vi afventer dog stadig uddybende meldinger fra både Kulturministeriet og DIF i forhold til forvaltningen af den kommende samfundsåbning. Vi forventer at vide mere i ugens løb og vil opdatere vores sider, såfremt der er afgørende nyt.

Generelle retningslinjer

Sænket forsamlingsforbud og afstandskrav

Bekymringerne for smittetallene er stigende – både hos politikere og myndigheder. Det skærpede forsamlingsforbud på fem personer og afstandskravet på to meter er derfor foreløbigt forlænget til og med 28. februar.

Helt konkret betyder skærpelserne, at det er stærkt begrænset, hvad der kan gennemføres af foreningsidræt – selv udendørs. Vi må med andre ord kun træne op til fem personer sammen, og vi skal holde mindst to meters afstand til hinanden.

Følgende retningslinjer, krav og regler gælder også for idrætten i hele landet, foreløbigt frem til 28. februar 2021.

  • Alle indendørs idrætsanlæg – herunder klubhuse og klubbernes andre bygninger - skal holdes lukket.
  • Drives der spisested fra klubhuset må dette i perioden kun foregå som takeaway.
  • Masker skal bæres på alle offentlige indendørsområder.
  • De skærpede retningslinjer betyder, at klubhuse skal være lukket for offentligheden, men at man under fx træning kan benytte toiletter forudsat behørig rengøring og hygiejne, og at trænere kan hente udstyr i klubhuset til brug for udendørs træning mv.

Dansk Sejlunion opfordrer klubber og sejlere til at efterleve de nye bestemmelser. Når vi modtager eventuelle nye retningslinjer fra kulturministeriet og DIF opdaterer vi vores corona-sider med eventuelle afklaringer. Vi vil på den baggrund informere yderligere, hvis det er nødvendigt.

Råd og vejledinger til sejlerskoler og fritidssejlerprøver Corona

Vi har samlet alle relevante dokumenter om fritidssejleruddannelser herunder. Dokumenterne bliver løbende opdateret efterhånden som vi får nye retningslinjer fra regeringen og Danmarks Idrætsforbund. 

Har du spørgsmål skal du kontakte Urd Kornø Rasmussen.

.
Rul til toppen