Jobopslag: Projektleder til innovation i Dansk Sejlunion

Brænder du for sport, og kan du drive en proces for udvikling af en digital forretningsmodel? Så er det måske dig, der er Dansk Sejlunions nye projektleder.

Af: senest ajurført d. 27. april 2021

Dansk Sejlunion ønsker at styrke medlemstilknytningen og værdiskabelsen for medlemmerne – både i relationen til sejlerne og sejlklubberne – ved at digitalisere relationer og processer og tilbyde nye digitale, databaserede services. Derfor indleder vi i samarbejde med DIF et innovationsprojekt og søger en projektleder til at stå i spidsen for projektet.

Sådan søger du

Har du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Sejlunions direktør, Christian Lerche:

Mail: christian@sejlsport.dk
Telefon: 88207001

Send gerne din ansøgning til christian@sejlsport.dk senest den 8. maj 2021.

Opgaven er at facilitere en proces for design, udvikling og test af en data- og servicebaseret forretningsmodel. Den nye platform skal samle klare services og fordele, der øger attraktionen ved at være medlem af en sejlklub og af Dansk Sejlunion, og desuden gør det enklere at være både medlem og leder. Målet er også at gøre Dansk Sejlunion mere attraktiv som samarbejdspartner for eksterne interessenter, virksomheder m.fl.

Projektet vil formentlig bringe kendte, digitale løsninger i spil og i sammenhæng med sejlsporten, men det kan også komme på tale at udvikle nye løsninger. Da der er tale om et innovationsprojekt, er løsningerne endnu meget åbne.

Som projektleder får du ansvaret for hele processen:

 • opstille klare mål, leverancer, planer og budgetter for projektet
 • drive projektet fremad sammen med kolleger og andre interessenter
 • håndtere brugerinddragelse og omsætte brugerbehov til krav
 • scanne markedet for løsninger og gå i dialog med eksterne leverandører
 • klargøre en løsningmodel klar til test og gennemføre test
 • sikre resultater i form af konkrete løsninger, der kan implementeres i forbundet og i sejlklubberne

Dine kompetencer omfatter:

 • Projektledelse
 • Forretningsforståelse
 • Erfaringer med Design Thinking og udvikling af digitale services, herunder brugerinddragelse, konceptudvikling og pretotyping
 • Erfaring med kunderejser og UX
 • Kendskab eller erfaring fra idræt, service- eller underholdningsindustrien

Din vigtigste kompetence er evnen til stå i spidsen for et digitalt forretningsudviklingsforløb – meget gerne med erfaring fra idrættens verden. Din uddannelsesmæssige baggrund kan befinde sig i krydsfeltet mellem innovation, it, kommercielt og måske kommunikation.

Dit CV behøver ikke være langt, men du skal have en vis erfaring som projektleder, fx. fra en mindre servicevirksomhed eller organisation, hvor du har haft et selvstændigt ansvar for udvikling og implementering af digitale services med fokus på brugervenlighed, effektivitet og udnyttelse af data til markedsføringsformål.

Du skal selvfølgelig kunne samarbejde og sparre med dine kolleger. Du skal være energisk, kunne sikre fremdrift og være nysgerrig over for nye muligheder og partnerskaber. Du skal være sikker og velformuleret i dansk på skrift. Kendskab til sejlsport er en fordel, men ikke en betingelse. Du skal have god forståelse for sportens foreningsverden med de mange frivillige ledere.

Der er tale om en projektansættelse af forventet 18-24 måneders varighed. Arbejdsstedet er Idrættens Hus i Brøndby.

Om Dansk Sejlunion

Dansk Sejlunion er interesseorganisation for 260 sejlklubber med i alt cirka 55.000 aktive medlemmer. Vi arbejder for de bedst mulige vilkår for sejlere og bådejere, som er organiseret i sejlklubberne.

Vi varetager blandt andet klubudvikling, sejladsaktiviteter, uddannelse af fritidssejlere samt udvikling af talent- og elitesejlere i olympiske bådklasser.

Dansk Sejlunion har ca.  25 medarbejdere. Vi har sekretariat i Brøndby og er til stede i Sejlsportscentret i Aarhus.

Du kan læse mere på www.dansksejlunion.dk.

Rul til toppen