E-sejlsport - kom i gang

E-sejlsport er et simulationsspil, hvor man kan sejle mod andre sejlere eller mod sig selv. Formålet kan være at blive en bedre sejler, at hygge sig med sine kammerater eller en aktivitet på tværs af klubber og aldersgrupper.

I denne artikel

  E-sejlsport

  E-sejlsport er en aktivitet som vokser verden over. E-sejlsport er et simulationsspil, hvor man kan sejle mod andre sejlere eller mod sig selv.

  E-sejlsport er sejlsportens svar på e-sport som man kender det fra andre ’sportsgrene’ og simulationsspil. E-sejlsport kommer i mange former og kan være langture (tidl. Volvo Ocean Race) eller korte sejladser af 5-10 min varighed.

  E-sejler er en sejler der sejler virtuelt. En e-sejler kan også godt sejle fysisk men det er ikke nødvendigt.

  Formålet kan være at blive en bedre sejler, at hygge sig med sine kammerater eller en aktivitet på tværs af klubber og aldersgrupper. E-sejlsport kan sejles hele året, men særligt i vintermånederne supplerer den virtuelle verden meget fint timerne på vandet. Med e-sejlsport kan nye som garvede sejlere praktisere regler, vindforhold, bådklasser og det sociale fællesskab, som gør sejlsporten så unik.

  Video om E-sejlsport

  Dansk Sejlunion har anerkendt e-sejlsport som en officiel del af sejlsporten. Via midler fra Dansk Sejlunion og DIF kan e-sejlsport udvikles til klubberne. Dansk Sejlunion vil afvikle Danmarksmesterskaber i e-sejlsport på lige fod med andre sejlsportsdiscipliner.

  Virtual Regatta (herefter VR) er den udbyder af e-sejlsport som der refereres til i denne guide. VR er den mest moderne, innovative og virkelighedsnære udbyder af e-sejlsport. VR findes i en Offshore og
  Inshore version. VR Inshore og Offshore kan begge downloades gratis i App Store eller spilles i en browser.

  Hvad kræver det?

  I behøver ikke indkøbe udstyr for at kunne lave e-sejlsport, næsten alle personer ejer en smartphone, tablet eller computer som de kan bruge til at spille på. VR Inshore er gratis at spille og fungerer på Android, IOS og PC/MAC.

  Men for at kunne lave jeres egne e-sejladsaktiviteter i klubben kræves et abonnement fra mindst et af jeres medlemmer eller så kan i oprette en klub konto med VIP. Dette VIP abonnement koster 79 kr. og inkluderer:

  • Gratis Custom Race
  • Regel Display
  • Vind kompas

  Det er særligt Custom Race jeres klub skal bruge, når der afvikles e-sejlsport aktiviteter. Derudover kan man også tilkøbe andre hjælpemidler inden en sejlads, men det er ikke nødvendigt.

  Resultat beregning

  Når i skal have gang i kapsejladser er det jo godt at have et program eller ark til at håndtere resultater i. SailRanks som er et gratis program er udviklet specifikt til e-sejlads er det fortrukne program til at hårdere e-kapsejladser. Det er i brug i hele verden og understøtter de fleste formater man kan lave inde for e-sejlsport. SailRanks er bygget op om strukturen i VR Inshore og bruger bådenavne i stedet for rigtige navne, det gør det lettere for banelederen at indtaste resultater efter en sejlads.

  Opret en virtuel afdeling/sejlklub

  For at oprette en virtuel afdeling/sejlklub anbefaler vi at i bruger programmet Discord. Discord er gratis at bruge for alle, og er det perfekte program til at arrangere enkelte kapsejladser og større stævner i. Programmet kan tilgås fra både telefon, tablet, PC/MAC og en browser.

  Esailing Denmark (ESDK) formidler de e-sejlsportsaktiviteter som sker i Danmark. ESDK er samarbejdspartner og tovholder med de partnere som er med til at udvikle e-sejlsport i Danmark, herunder Dansk Sejlunion, Sejlsportsligaen, Esailing.tv med flere.

  Discord er det mest anvendte program for virtuelle sejlklubber som det er nu. Esailing Denmark har oprettet en server for alle danskere som er interesseret i at komme i gang med e-sejlsport. Her kan man deltage i ugentlige sejladser og blive en del at det danske VR Inshore fælleskab.

  Spørgsmål

  Har du spørsmål omkring VRI og e-sejlsport kan du kontakte Ingeborg G. Nielsen.