E-sejlsport – kom i gang

E-sejlsport er et simulationsspil, hvor man kan sejle mod andre sejlere eller mod sig selv. Formålet kan være at blive en bedre sejler, hygge eller...

11. januar 2023af Ingeborg Stenbæk Madsen

Indhold

  Ekspandér

  E-sejlsport

  E-sport og gaming udvikler sig med hastige skridt og er i dag en naturlig del af hverdagen for mange – især for børn og unge

  E-sejlsport er et simulationsspil, hvor man kan sejle mod andre sejlere eller mod sig selv. E-sejlsport vokser verden over og med et aldersgennemsnit på 28 år er e-sejlsport for både børn, unge og voksne.

  E-sejlsport er sejlsportens svar på e-sport, som man kender det fra andre ’sportsgrene’ og simulationsspil. E-sejlsport kommer i mange former og kan være distance sejladser (tidl. Volvo Ocean Race) eller korte sejladser af 5-10 minutters varighed

  E-sejler er en sejler, der sejler virtuelt. En e-sejler kan også godt sejle fysisk, men det er ikke nødvendigt.

  Formålet kan være at blive en bedre sejler, at hygge sig med sine kammerater eller en aktivitet på tværs af klubber og aldersgrupper. E-sejlsport kan sejles hele året, men særligt i vintermånederne supplerer den virtuelle verden meget fint timerne på vandet. Med e-sejlsport kan nye som garvede sejlere praktisere regler, vindforhold, bådklasser og det sociale fællesskab, som gør sejlsporten så unik.

  E-sport er en sport/konkurrencer der udøves virtuelt/online, der spilles ofte på tablet, pc’er eller telefoner. E-sporten kan kombineres med den fysiske sport.

  E-sejlsport tager udgangspunkt i spillet Virtuel Regatta og findes både som en Inshore og en Offshore version. Der er Ca. 2 mio. brugere på verdensplan og 6.000 brugere i Danmark. Lige nu spiller ca. 350 danske spillere med i udtagelsen til World Sailing’s verdensmesterskab i e-sejlsport.

  Der findes allerede store mesterskaber indenfor e-sejlsporten, som eksempelvis e-VM, eSailGP, PRADA Cup og Olympic Regatta og eNations Cup. Spillet kan sejles som team race eller individuelt.

  Spil Virtual Regatta Inshore her

  Kom godt i gang som ny e-sejler

  Det er let at komme i gang med VR Inshore. Første skridt er at downloade spillet på enten en smartphone, tablet eller computer, som kan bruges til at spille på. VR Inshore er gratis at spille og fungerer på Android, IOS og PC/MAC.

  Spil Virtual Regatta Inshore her

  VR Inshore kan give sejleren en større teknisk forståelse for sejlads men også en mulighed for at sejle mod de bedste sejlere fra hele verden eller sejlerkammerater rundt i Danmark.


  Fordele ved spillet for sejleren:

  • Større taktisk overblik ved starter og mærkerundinger
  • Aktivt brug af kapsejladsreglerne
  • Placering på banen i forhold til konkurrenter og vejrforhold
  • Mange starter giver større overskud til at vurderer start fordel
  • VMG (Velocity Made Good); Optimale kurs/fart i forhold til waypoint

  Esailing Denmark har oprettet en server for alle danskere, som er interesseret i at komme i gang med e-sejlsport. Her kan man deltage i ugentlige sejladser og blive en del at det danske VR Inshore-fællesskab

  Video om e-sejlsport

  Dansk Sejlunion har anerkendt e-sejlsport som en officiel del af sejlsporten. Via midler fra Dansk Sejlunion og DIF kan e-sejlsport udvikles til klubberne. Dansk Sejlunion vil afvikle Danmarksmesterskaber i e-sejlsport på lige fod med andre sejlsportsdiscipliner.

  Virtual Regatta (herefter VR) er den udbyder af e-sejlsport, der refereres til i denne guide. VR er den mest moderne, innovative og virkelighedsnære udbyder af e-sejlsport. VR findes i en Offshore og
  Inshore version. VR Inshore og Offshore kan begge downloades gratis i App Store eller spilles i en browser.

  Kom godt i gang i klubben

  40 danske sejlklubber er allerede godt i gang med e-sejlsporten, enkelte klubber arrangerer en fast ugentlig aftenmatch og nogle har afholdt deres første e-klubmesterskab.

  Fordele for klubben

  • Kan anvendes som vinteraktivitet
  • Det er gratis eller med få midler at komme i gang
  • Tiltrække og engagere medlemmer i klubben
  • Læring, udvikling og viden på mange niveauer
  • Mulighed for at engagere unge i klubarbejde
  • Alle er lige uanset alder, køn og erfaring
  • Hvis ingen vind på vandet eller dårligt vejr, kan man stadig samles om e-sejlsport
  • Mulighed for at inkluderer nye medlemmer i sejlklubben
  • Kan skabe sammenhold i klubben i forbindelse med klubaftener og andre arrangementer
  • Mulighed for at øge interesse for kapsejlads

  Virtual Regatta er heldigvis ikke kun en vinter eller pandemi-sikker sport, e-sejlsport kan bruges hele året til at engagere medlemmer, nye som erfarne, med e-sejlsport er en fantastisk måde at forbinde en passion for sejlads og lysten til at socialisere. Gennem det sidste år har klubber i hele landet organiseret vellykket virtuelle stævner for deres medlemmer, samtidig med at de overholder regeringens retningslinjer.

  Det er let at komme i gang med VR Inshore i klubben. Første skridt er at downloade spillet på enten en smartphone, tablet eller computer, som kan bruges til at spille på. VR Inshore er gratis at spille og fungerer på Android, IOS og PC/MAC.

  Spil Virtual Regatta Inshore her

  Næste skridt er organisering af Custom Race

  Webinar om e-sejlsport som klubaktivitet

  Foredrag fra Dansk Sejlunions Klubkonference 2020

  Organisering af Custom Race

  VR gør det muligt for klubben, klassen eller andre private grupper at organisere private brugerdefinerede løb (Custom Race). 

  Discord – Opret en virtuel-afdeling af klubben

  Den letteste måde at arrangerer enkelt kapsejladser eller større stævner er ved at oprette en virtuel afdeling/sejlklub i programmet Discord. Discord er gratis at bruge for alle. Programmet kan tilgås fra både telefon, tablet, PC/MAC og en browser.

  Discord er det mest anvendte program for virtuelle sejlklubber. Esailing Denmark har oprettet en server for alle danskere, som er interesseret i at komme i gang med e-sejlsport. Her kan man deltage i ugentlige sejladser og blive en del at det danske VR Inshore-fællesskab. Læs mere om Discord og Discord sikkerhedscenter

  Esailing Denmark (ESDK)

  Esailing Denmark (ESDK) formidler de e-sejlsportsaktiviteter, som sker i Danmark. ESDK er samarbejdspartner og tovholder med de partnere, som er med til at udvikle e-sejlsport i Danmark, herunder Dansk Sejlunion, Sejlsportsligaen, Esailing.tv med flere.

  For at følge med i Esailing Denmarks aktiviteter bør man kigge forbi ESDKs Discord server eller følge ESDK på Facebook

   

  Stævnearrangør

  SailRanks, er et gratis resultatberegner program udviklet specifikt til e-sejlsport, det er det foretrukne program til at håndtere e-kapsejladser verden over og understøtter de fleste formater, man kan lave inden for e-sejlsport. SailRanks er bygget op om strukturen i VR Inshore og bruger bådnavne i stedet for rigtige navne hvilket gør det lettere for banelederen at indtaste resultater efter en sejlads. 

  Dansk Sejlunion vil ved forespørgsel arrangerer E-stævneleder oplæg for at hjælpe klubber i gang med at afholde stævner.

  Kontakt klubkonsulent Ingeborg Stenbæk Madsen.

  .
  Rul til toppen