Kapsejlads

Brug starthorn fremfor pistol

Dansk Sejlunion anbefaler at benytte et starthorn fremfor en startpistol. Læs om fordelene, og få en vejledning i hvordan du laver dit eget starthorn.

starthorn kiapsejlads
Af: Mikael Jeremiassen - senest ajourført d. 3. december 2021

Til afholdelse af kapsejlads og kapsejladstræning anbefaler Dansk Sejlunion, at man anvender starthorn frem for startpistol af flere grunde.

Våbenloven er skærpet over år, så det er lovpligtigt, at alle brugere af en startpistol enten har en våbentilladelse eller en bæretilladelse af det specifikke våben. Processen for at ansøge om våbentilladelse eller bæretilladelse er den samme, hvilket i praksis vil sige, at den eneste forskel er, om en person har ret til at bære og opbevare pistolen eller kun til at bære den. Som rekvisit til afholdelse af kapsejlads kan enhver official således ikke benytte eller opbevare pistolen, i det det kræver en bæretilladelse eller en våbentilladelse.

Ud fra et sikkerhedsmæssigt aspekt anbefaler Dansk Sejlunion desuden, at man anvender starthorn frem for startpistol. Over år har der været flere utilsigtede håndskader og høreskader i forbindelse med brugen af startpistoler.

Herunder findes en vejledning til at lave et stort starthorn til brug ved større stævner.

Hent guiden til hvordan du bygger dit eget starthorn

.
Rul til toppen