Klasseorganisationer | Jolle

Contender

DANISH CONTENDER ASSOCIATION | International klasse | Jolle

4. januar 2020

Hvem er vi?

Dansk Contender klub står for at kombinere glæden ved sejlads i en hurtig og sjov båd med et godt og åbent socialt miljø.

Aktiviteter

I løbet af en sæson afholdes normalt 3 eller 4 stævner i Danmark med et klassemesterskab som den største sejlads. Ved de danske stævner deltager der typisk ca. 20-30 joller. Antallet af deltagere til danske stævner afhænger i nogen grad af, hvor stor deltagelsen af tyske sejlere er.

Udover de danske stævner deltager adskillige danske Contendere til flere udenlandske stævner – herunder til Kieler-Woche (ca. 50 Contendere i alt) samt til VM og EM, hvor der er mellem 100 og 180 deltagere. Vi holder også to årlige træningsweekender, hvor vi får gode danske trænere til at coache os.

Set i lyset af antallet af danske sejlere er den danske klasse stærk på verdensplan med to VM-titler indenfor de seneste 5 år.

Der er mulighed for en prøvetur i en af vores klubjoller - se mere om dette på vores hjemmeside!

Hvor er vi aktive

Der er aktive Contender-fleets i Hellerup, Aarhus og Roskilde, og derudover er der aktive sejlere i bl.a. Aabenraa og Rødvig.

I Danmark er der indregistreret over 70 joller, og af dem er mellem 40 og 50 sejlklare. Den aktive danske klasse er på ca. 30-40 både. Klassen har i de senere år oplevet en klar stigning i antallet af aktive joller.

På verdensplan er jollen udbredt til alle kontinenter. Der er store felter i Australien (ca. 300 joller), Storbritannien (ca. 700 joller), Tyskland (ca. 500 joller), Italien (ca. 300 joller), og der er felter i USA, Canada, New Zealand, Holland, Sverige, Norge, Irland, Finland, Schweitz, Østrig og Frankrig.

Målgrupper

Contender jollen henvender sig både til dem, der har fokus på sejlglæde og socialt samvær, og til dem som ønsker udfordring og kapsejlads på meget højt niveau såvel i Danmark som internationalt.

Contender jollen kan sejles af sejlere fra ca. 50 kg og op til over 100 kg pga. den fleksible kulfibermast. Aldersmæssigt spænder klassen også bredt med aktive sejlere fra midt i tyverne til 50+. Der er de senere år kommet en gruppe aktive piger i Contender klassen.

Om Contender

Contenderens konstruktør er Ben Lexcen, som er mest kendt for at stå bag designet på "Australia II", der vandt Americas cup i 1983.
Oprindeligt blev jollen tegnet i forbindelse med valg af ny jolle til OL 1968. Der blev ved dette OL præsenteret flere nye trapezjoller, bl.a. Paul Elvtrøms Trapez-jolle som enmandsjolle. Contenderen vandt OL-udtagelsen, men World Sailing (den gang under navnet ISAF) og OL-komiteen valgte på trods af dette fortsat at satse på Finn-jollen.

Kort om jollen

World Sailing Status: International klasse | Jolle
Besætning: 1-person
Designer: Bob Miller (Ben Lexcen)
Skrog længde: 4,88 m
Sejlareal: 11 m2
Vægt: 83 kg

.
Rul til toppen

Læs mere om Dansk Sejlunions klasser