Feva

FEVA | International klasse | Jolle

5. januar 2020
feva jolle

Hvem er vi?

Feva-klassen er på nuværende tidspunkt ikke organiseret i en egentlig klasseorganisation, men snarere i et netværk blandt aktive klubber. Netværket omkring Feva-jollen har en imødekommende tilgang til ungdomssejlads og er præget af initiativer og aktiviteter i et ikke-formelt og ikke-elitært miljø. Mottoet i miljøet er, at det frem for alt skal være sjovt at sejle for unge, og at kapsejladsresultater ikke er et væsentligt element for unges udvikling i sejlsporten.

Aktiviteter

Der er stævner med deltagelse af Feva-joller på såvel regionalt som nationalt niveau. I flere kredse har Feva-jollen stor popularitet, fordi den er hurtig og sjov. Regionalt sejles der Feva til mange kredsstævner, og på nationalt plan er Feva-jollen med ved Junior DM. Også til andre større stævner er Feva-jollen repræsenteret. 

Der er ligeledes aktiviteter i Feva til internationale mesterskaber.

Hvor er vi aktive

Der er ca. 250 Feva-joller i Danmark. Med det store antal Feva-joller findes jolletypen i mange klubber fordelt over hele landet. Der er særligt stor aktivitet i Feva-jollen i følgende regioner:

  • Køge Bugt
  • Nordsjælland
  • Trekantsområdet
  • Syd- og Østfyn

Flere klubber bruger Feva-jollen som afsæt til at sejle deciderede skiff-joller som f.eks. 29er. 

I Danmark blev Feva-jollen udbredt på kort tid i perioden 2007-2011 via et projekt, hvor TORM Fonden og Dansk Sejlunion anbefalede jollen i klubbernes ungdomsarbejde. Feva-jollen har siden opnået stor popularitet for såvel kapsejlere som unge sejlere, der ønsker oplevelse og hurtig sejlads med fokus på samarbejde i båden.

Målgrupper

Feva-jollen henvender sig til juniorsejlere i alderen 9-15 år. Den ideelle besætningsvægt er 80-115 kg. Feva-jollen er både sjov som kapsejladsjolle, men kan i høj grad også bruges til unge sejlere, som søger oplevelser og kammeratskab ved sejlads.

Feva-jollen er oplagt som springbræt til større 2-personers joller som f.eks. 29er og Hobie Cat. Ligeledes er den et godt springbræt til små kølbåde, eftersom sejlerne lærer at samarbejde og at sejle med spiler.

Kort om jollen

World Sailing Status: International klasse | Jolle
Besætning: 2 personer
Optimal besætningsvægt: 85-115 kg
Designer: Paul Handley
Skrog længde: 3,64 m
Skrog bredde: 1,42 m
Sejlareal (storsejl+fok): 8,6 m2
Spiler areal: 7 m2
Vægt: 35 kg

.
Rul til toppen

Læs mere om Dansk Sejlunions klasser