Klasseorganisationer

Formula 18

DANSK FORMULA 18 KLUB | International klasse | Katamaran

4. januar 2020
Formula 18

Hvem er vi?

Dansk Formula 18 er en national klasseorganisation, under den internationale F18 klasse organisation (F18 Class Association). Klassen er den største og mest aktive i katamaran-klasserne. F18 er en "World Sailing" godkendt klasse, der ligger i en fast box regel, og er dermed åben for forskellige producenter. F18-klassen er blandt de hurtigste 2-persons katamaran-klassebåde i verden. 

Aktiviteter

Den danske klasseorganisation afholder DM hver år skiftende steder i landet. Derudover afholdes mindre stævner og træningsarrangementer. Desuden er målsætningen, at afholde støre internationale stævner med jævne mellemrum. Som eksempler kan nævnes Nordisk Mesterskab 2014 og Verdens Mesterskab i 2017, begge med Vallensbæk Sejlklub som arrangør. Danmark er omgivet af to af de største F18-nationer, nemlig Tyskland og Sverige, hvor Danske F18 sejler deltager aktivt.

Dansk Formula 18 Klub er en velfungerende klasseorganisation med rangliste og kapsejladskalender samt velfungerende bestyrelsesarbejde. Tendensen er, at vi stødt og roligt oplever en tilgang til klassen, og nye sejlere kan nemt og hurtigt komme til at deltage ’hverdagssejlads’, træning samt national og international kapsejlads

Dansk Formula 18 klub har tilknyttet klassemålere og DS-måler.

Hvor er vi aktive

De mest aktive F18-centre er Kaløvig Bådelaug, Svendborg Sunds Sejlklub, Solrød Strands Sejlklub, Vallensbæk Sejlklub og Skovshoved Sejlklub.

Målgrupper

Vi betragter os selv som en voksen-klasse, men der er også plads til unge sejlere! F18-klassen har både garvede kapsejlere og sejlere, hvor kapsejlads er sekundært. Blandt de danske teams oplever vi en tilgang i aldersgruppen over 25 år, men har også aktive sejlere, der er over 60 år. Der er både sejlere, som tidligere har sejlet andre katamaraner, og sejlere, der kommer fra andre jolle-klasser. Fælles for målgruppen er, at man har lyst til hurtig sejlads.

Flere af de danske teams præsterer på internationalt niveau, hvor man i F18-klassen kan prøve at sejle mod flere store personligheder i sejlsporten. Klasse-besætningerne er meget varierede, med mixbesætninger på kryds af både alder og køn.

Om Formula 18

F18 er HIGH performance – max speed, max action! I F18 kommer man tæt på de 25 knob i den 18 fod lange katamaran, med en bredte på 2,60 m. De mest kendte F18-modeller er Nacra (Nacra Infusion), Hobie (Tiger, WildCat), Cirrus (R2), Goodall Design (Capricorn , C2), Exploader (Scorpion). Men der findes mange flere fabrikater og modeller, som alle sejler under box reglen for F18 klassen.

Kort om båden

World Sailing Status: International klasse | Katamaran
Besætning: 2 personer
Designer: Variabel
Skrog længde: 5,5 m
Skrog bredde: 2,6 m
Storsejl + forsejl areal: 19 m2
Spiler areal:
21 m2
Vægt: 180 kg

.
Rul til toppen

Læs mere om Dansk Sejlunions klasser