Klasseorganisationer | Jolle

Snipe

SCIRA (SNIPE) | International klasse | Jolle

5. januar 2020
snipe

Aktiviteter

Hvert andet år skiftes mellem VM og EM. Der afholdes internationale juniormesterskaber, kvindemesterskaber og både EM og VM for masters, hvor der specifikt gælder, at rorsmanden skal være over 45 år samt at den samlede besætnings alder skal være over 80. Ved masters-stævner må der ikke sejles i over 18 knob vind (9m/s).

Hvor er vi aktive

I Danmark er Snipen repræsenteret i Fåborg Sejlklub, Middelfart Sejlklub og Espergærde Sejlklub. DM afholdes i forbindelse med Harboe Snipe Cup, som er en international kapsejlads afholdt i Espergærde gennem de sidste 45 år. Vi tager gerne imod nye og interesserede, og er altid klar til at give en hjælpende hånd.

Snipen er en internationalt stærk klasse med over 30.000 byggede både og er repræsenteret som klasse på 4 kontinenter. Snipeklassen er meget populær i USA, Sydamerika og Japan. I Europa er Belgien, Spanien og Italien de største kraftcentre, men Snipen er populær over hele sydeuropa, og de sidste år er også Polen og Kroatien kommet med.

I Skandinavien er Norge den største nation, men der er gode og stabile flåder i både Sverige og Finland.

Målgrupper

Snipen sejles på højt niveau internationalt, men har også fundet en niche ved mix-sejlads, som den er særligt egnet til, samt masterssejlads, som nyder meget stor opbakning.

Jollen sejles uden spiler. I stedet spiles fokken på læns. Det gør båden simplere at sejle, og gør, at man kan sejle med et mindre erfarent mandskab. Et af Snipens kendetegn er den højt placerede bom, som ved første øjekast kan se underlig ud for de uindviede. Men den høje bom sikrer fremragende udsyn til taktisk sejlads, og mange masterssejlere sætter pris på den ekstra frihøjde.

Om Snipe

Snipen er en one-design 2-personers jolle med en rig historie. Båden er designet af William Crosby i 1931, og har i al den tid været en af verdens mest populære kapsejladsjoller med flåder over det meste af verden.

Bådens udvikling er blevet styret, så den i dag er en moderne kapsejladsjolle, med alle muligheder - men til en acceptabel pris. Snipen regnes for en tung jolle (172.8 kg. sejlklar), hvilket gør, at den er ekstremt taktisk at sejle. Vægten medfører, at jollen er solidt bygget, og man kan derfor have en konkurrencedygtig jolle i mange år.

I Europa er de brugte både så populære, at de mange steder er svære at få fat på.

Kort om jollen

Status: International klasse | Jolle
Besætning: 2 personer
Designer: William Crosby
Længde: 4,7 m
Bredde: 1,52 m
Sejl areal: 12 m2
Vægt: 173 kg

.
Rul til toppen

Læs mere om Dansk Sejlunions klasser