Klasseorganisationer | kølbådklasser

CB66

CB66 CLASS DENMARK | National klasse

29. december 2019

Hvem er vi?

En stor del af det at sejle CB66 Racer, er det sociale fællesskab omkring båden, sporten og sejlere med stor kærlighed til action og fart. Her er alle aldersklasser velkomne – også dem med et par grå hår.

Klassen byder på nationale og internationale stævner samt lokal aftenmatch En typisk aftenmatch byder på 3 hurtige og intense sejladser, så alle når at få pulsen op. Der bliver gået til makronerne, og gælder i den grad om at vinde æren og dermed håneretten over for de øvrige. Vi oplever, at vi oftest sejler cirkler omkring de andre både, og vi slutter med røverhistorier og lækker mad i sejlklubben på tagterrassen.

Aktiviteter

CB66-klubben har planlagt årets stævner, så vi er en del af Sportsbåd Open, som følger Sejlsportsligaens 1. division. Det er med til at sikre en fantastisk stemning på havnen til stævnerne, og det giver gode muligheder for at møde gamle sejlervenner eller at stifte nye bekendtskaber på tværs af klasser og klubber.

Typisk byder sæsonen på:

 • Påskestævne i Hellerup, 2 dage
 • Boot camp
 • 4 stævner i Sportsbåd Open
 • DM over 3 dage
 • Nordisk mesterskab
 • 2-3 svenske stævner

Boot camp er tilrettelagt med fokus for nye og mindre rutinerede CB66-sejlere, hvor de garvede i klassen giver viden fra sig og kommer med råd og tips til trim, opsætning, taktik og gode sejloplevelser. Det er hyggeligt og rigtig lærerigt – alle er velkomne, og ingen er for nye eller for gamle til at være med.

Til stævner får vi ofte sejlet 6-7 sejladser på en dag – og smilet er fra øre til øre! CB66eren giver bare SÅ meget sejlglæde for både grønne og mere garvede sejlere. Forestil dig at buldre derudad med 20 knob og slæk på skøderne – vel og mærke med fuld kontrol.

Stævnerne koordineres med den svenske CB66-klasse for at få flere med til stævnerne og at få flere stævner i kalenderen over året.

Hvor er vi aktive

Der er CB66 spredt ud over Danmark, men der er en høj koncentration af bådene i Hellerup på Øresund.

Derudover er der en voksende flåde af både på Fyn, og i det Nordjyske, og flere klubber er i gang med at undersøge mulighederne for at anskaffe CB66 Racer som klubbåde med henblik på at sikre en solid platform for udvikling af sejlere, som f.eks. ønsker at gøre sig gældende i Sejlsportsligaen.

Målgrupper

CB66eren er let at sejle og skyder god fart, selv i let vind. Den kan bruges til mange former for sejlads;

 • Ungdomssejlere, der er klar til at komme videre fra enkeltmandsjollerne
 • Sejlerskole
 • Aftensejlads-entusiaster
 • Inkarnerede kapsejlere
 • Tursejlads til dagture eller to-mands-togt

CB66 Racer er oplagt for dem, der er trætte af at kæmpe med at samle 5-6 mand til en kølbåds-kapsejlads, og som gerne vil kunne deltage i stævner over hele landet uden at skulle bruge tre weekender på ét weekendstævne.

De velgennemarbejdede klasseregler holder godt styr på, at bådene er ens, så det er mandskabets kompetence, der afgør, hvem der kommer først over stregen. Besætningens vægt skal ligge mellem 175 og 275 kg., og man afgør selv, om man vil være to eller tre personer ombord.

CB66 Raceren er let at sejle, så man kan sagtens starte som ny kapsejler eller let øvet. Når startskuddet lyder til årets stævner, er det med nogle af Danmarks bedste sejlere på startlinjen. Så man skal stå tidligt op for at komme først over stregen.

Prøv også at invitere kæresten på en weekendtur – det kræver kun to hynder, så har I et fantastisk logi med egen havudsigt. CB66 Racer har 2 helt reelle 2-meters køjer. Bevares, det er ikke hotel-forhold, men og mindre kan også gøre det, når transporten til jeres private bestemmelsessted foregår med fart og glæde i en fantastisk båd. Kærestens øjne skinner – og håret er saltvandsstift på den absolut fede måde.

Om CB66

CB66 Racer er en let (500 kg.) trailerbar kølbåd med sænkekøl, der kombinerer jollens fart og sejlegenskaber med kølbådens stabilitet og udfordringer. Man skal ikke tænke på bundmaling eller en dyr havneplads. Båden sejles normalt af 3 personer.

CB66 Racer er enkel at transportere på trailer efter en helt almindelig personbil. Det er derfor nemt at komme rundt til kapsejladser eller til en tur i det helt unikke farvand – lige dér hvor der er rigtig smukt! Sænkekølen trækker man helt op under skroget ved transport og søsætning. Masten sættes let af to personer, og man søsætter båden fra et almindeligt jolleslæbested. Man er på vandet på mindre end en halv time!

Der er i dag ca. 25 både i Danmark, og flere sejlklubber er pt. på jagt efter både, som kan bruges til klubbens ungdomssejlere eller sejlerskole.

Der produceres ikke nye CB66 Racere i øjeblikket. Den danske og den svenske CB66-klub arbejder på at finde et værft, der er interesseret i at starte produktionen igen, fordi vi i disse år møder stigende interesse for den fantastiske båd og de muligheder, båden tilbyder.

Kort om båden

Status: National klasse | Kølbåd
Besætning: 2-3 personer
Designer: Carl Beyer
Skrog længde: 6,6 m
Storsejl areal: 17,2 m2
Forsejl areal: 7,3 m2
Spiler areal: 38 m2
Vægt: 500 kg

.
Rul til toppen

Læs mere om Dansk Sejlunions klasser