Klasseorganisationer | kølbådklasser

J/70

J/70 CLASS DENMARK | International klasse

30. december 2019 af

Hvem er vi?

J/70 er verdens hurtigst voksende kølbåds- og sportsbådsklasse. Aktiviteten i Danmark er stor og J/70 klassen er den største og mest aktive sportsbåds klasse i Danmark.

Aktiviteter

Der afholdes årligt Nordisk Mesterskab, Europamesterskab og Verdensmesterskab, ligesom klassen er med i Kielerwoche. Endvidere er der mange kapsejladser især i nabolandene Sverige og Tyskland.

Der afholdes 3-4 fleet race kapsejladser i Danmark årligt, inkl. DS-Danmarksmesterskab, som afholdtes første gang i oktober 2018 med over 30 deltagende både.

Der arrangeres normalt 2 stævner vest og 2 stævner øst for Storebælt.

EM vil blive afholdt i Danmark i 2020 ud for Skovshoved med KDY som arrangør, og der forventes op mod 100 eller flere både.

Endvidere anvendes J/70 til Sejlsportsligaen (div. 1 & 2), Women on Water sejladserne samt Youngsters.

Hvor er vi aktive

Der er i dag 40 både i Danmark, spredt over hele landet, og mange af dem er klubejede og giver god mulighed for spændende klubsejlads, uden selv at skulle købe en båd.

Vest for storebælt: Thisted Sejlklub (2), Sejlklubben Limfjorden (3), Hadsund Sejlklub (2), Aarhus Sejlklub (2), Horsens Sejlklub (3), Brejning Båd Klub (1), Bogense Sejlklub (1), Kerteminde Sejlklub (2), Oure Idrætshøjskole (2) og Thurø Sejlklub (3).

Øst for storebælt: Hellerup Sejklub (3), Kongelig Dansk Yachtklub (6), Københavns Amatør Sejlklub (1), Sejlklubben Lynetten (1), Sejlklubben København (1), Sejlklubben Sundet (1), Skovshoved Sejklub (1), Taarbæk Sejlklub (1) og Sletten Bådeklub (1).

Hertil kommer et antal private både samt Sejlsportsligaens 7 både.

Målgrupper

J/70 kan sejles af unge fra 13-14 års alderen, og så længe man har lyst til at have det sjovt. Et antal klubber har allerede introduceret båden for de helt unge, og Sejlsportsligaens Youngster koncept giver mulighed for camps, træning, kapsejlads, læring om kommunikation, networking m.v.

Hvis du som voksen vil sejle en spændende sportsbåd, som kan erhverves for et rimelig pris og med masser af kapsejlads nationalt og international kan J/70 være et godt bud. J/70 bruges således også til samtlige stævner i Sejlsportsligaen. Der er masser af kapsejlads i vores nabolande. Og båden er meget nem at transportere på trailer efter en alm. bil.

Så du kan sejle fleet race, match race, ligasejlads m.v., eller bare have det sjovt på vandet til daglig.

Kort om båden

Status: International klasse | Kølbåd
Besætning: 3-4 personer
Længde: 6,9 m
Bredde: 2,25m
Storsejl areal: 11,5 m2
Forsejl areal: 9,6 m2
Spiler areal: 45,6 m2
Vægt: 820 kg

.
Rul til toppen

Læs mere om Dansk Sejlunions klasser