Klasseorganisationer | kølbådklasser

J/70

J/70 CLASS DENMARK | International klasse

30. december 2019

Hvem er vi?

J/70 er verdens hurtigst voksende kølbåds- og sportsbådsklasse. Aktiviteten i Danmark er stor og J/70 klassen er den største og mest aktive kølbådsklasse i Danmark.

Aktiviteter

Der afholdes årligt Nordisk Mesterskab, Europamesterskab og Verdensmesterskab, ligesom klassen er med til Kielerwoche. Endvidere er der mange kapsejladser i nabolandene Sverige og Tyskland hvor især Grundig Sailing Cup vokser.

Der afholdes masser fleet race kapsejladser i Danmark årligt, inkl. DS-Danmarksmesterskab, som afholdtes første gang i oktober 2018 med over 30 deltagende både.

Endvidere anvendes J/70 til Sejlsportsligaens 1. & 2. division, Women on Water, Youngsters og det nye tiltag Blue Brothers for sejlere over 60.

Hvor er vi aktive

Der er i dag 40 både i Danmark, spredt over hele landet, og mange af dem er klubejede og giver god mulighed for spændende klubsejlads, uden selv at skulle købe en båd.

Der er i dag over 80 både i Danmark, spredt over hele landet, hvor mange af dem er klubejede. Det giver god mulighed for spændende klubsejlads, uden selv at skulle købe en båd.

Vest for Storebælt: Thisted Sejlklub (2), Sejlklubben Limfjorden (3), Hals Sejlklub (1), Aarhus Sejlklub (6), Kaløvig Bådelaug (2), Horsens Sejlklub (3), Brejning Båd Klub (1), Sejlklubben Neptun Vejle (2), Bogense Sejlklub (1), Oure Idrætshøjskole (2) og Thurø Sejlklub (4), Aalborg Sejlklub (1), Silkeborg Sejlklub (2), Svendborg Sund Sejlklub (1).

Øst for Storebælt: Frederikssund Sejlklub (2), Helsingør Sejlklub (1), Hellerup Sejlklub (3), Kongelig Dansk Yachtklub (4), Københavns Amatør Sejlklub (3), Sejlklubben Lynetten (1), Lynæs Sejlklub (1), Sejlklubben København (2), Sundby Sejlforening (2), Skovshoved Sejlklub (1), Taarbæk Sejlklub (1) og Sletten Bådeklub (1), Hornbæk (1).

Hertil kommer et stigende antal private både samt Sejlsportsligaens 10 både, hvor flere af disse benyttes til klubudvikling.

Målgrupper

J/70 kan sejles af unge fra 13-14-årsalderen, og så længe man har lyst til at have det sjovt. Et antal klubber har allerede introduceret båden for de helt unge, og Sejlsportsligaens Youngster koncept giver mulighed for camps, træning, kapsejlads, læring om kommunikation, networking m.v. I den anden ende af erfaringsskalaen ligger Blue Brothers hvor det er for sejlerne med +60 års erfaring.

Hvis du som voksen vil sejle en spændende sportsbåd, som kan erhverves for en rimelig pris og med masser af kapsejlads nationalt og international kan J/70 være et godt bud. J/70 bruges således også til samtlige stævner i Sejlsportsligaen. Der er masser af kapsejlads i vores nabolande. Og båden er meget nem at transportere på trailer efter en alm. bil.

Så du kan sejle fleet race, match race, ligasejlads m.v., eller bare have det sjovt på vandet på en helt almindelig hverdagsaften. Endvidere er flere og flere klubber begyndt at lave træningslejre og fællestræninger klubberne i blandt.

Kort om båden

Status: International klasse | Kølbåd
Besætning: 3-4 personer
Længde: 6,9 m
Bredde: 2,25m
Storsejl areal: 11,5 m2
Forsejl areal: 9,6 m2
Spiler areal: 45,6 m2
Vægt: 820 kg

.
Rul til toppen

Læs mere om Dansk Sejlunions klasser