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Appel- og Regeludvalget (ARU) er blevet bedt om at kommentere generelt pa et
spgrgsmal, som udspringer af en konkret protest. ARU behandler ikke konkrete sager,
medmindre de er appelsager. Men det generelle spgrgsmal kan godt besvares.

Spgrgsmal 1:

Hvilken straf skal en protestkomite give en bad, som, mens den kapsejler, har brudt
en regel i Kapsejladsreglernes Del 2?

Svar 1:

I henhold til regel 64.1 skal protestkomiteen diskvalificere (DSQ) en bad, der har brudt
en regel i Del 2, safremt baden ikke kan frifindes i henhold til en anden regel, og der
ikke er en anden straf, som geelder.

Spergsmal 2:

Skal protestkomiteen give baden en anden straf, hvis den fastslar som en
kendsgerning, at baden i heendelsen var klar over, at den havde brudt en regel men
ikke patager sig en straf?

Svar 2:

Kapsejladsreglerne har et grundleeggende princip for sportsmanship, som siger, at
"deltagere, der overtreeder en regel, straks patager sig en straf” (se side 16 i den
aktuelle danske regelbog). Princippet betyder videre, at hvis en bad bliver opmasrksom
pa et regelbrud noget tid efter haendelsen, skal den selv udga.

Regel 2 siger, at en bad kan straffes efter denne regel, nar det klart fastslds, at
princippet om sportsmanship er blevet kreenket, og straffen for dette er enten
diskvalifikation (DSQ) eller en diskvalifikation, som ikke kan fratreekkes (DNE). For at
overholde regel 2 kreever det derfor, at hvis et regelbrud erkendes allerede i situationen
pa vandet, s kan straffen tages straks pa vandet. Erkendes regelbruddet fgrst senere
(for eksempel pa land), kan regel 2 overholdes ved at udga.

World Sailing udgiver en case-bog, der forklarer, hvordan kapsejladsreglerne skal
fortolkes. | case-bogen er der blandt andet fglgende fire cases, som forklarer, hvordan
regel 2 skal fortolkes: 31, 47, 65 og 73. Feelles for disse er, at nar en bad ved, at den
har brudt en regel, og ikke tager den relevante straf, s& har den brudt regel 2. Hidtil
har regel 2 kun givet mulighed for en DNE. Men med den aktuelle regelbog blev DSQ
introduceret som en anden mulighed, og det blev lovet, at der ville komme cases, der
forklarede, hvornar hvilken straf skulle bruges. Men det er desveerre ikke sket. Derfor
straffes en overtreedelse af regel 2 generelt med en DNE. | forhold til de kendsgerninger,
som er skitserede ovenfor, er der sket et klart brud pa regel 2 uden formildende
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omsteendigheder, og en DNE er derfor den korrekte straf. De fire cases, som er naevnt
ovenfor, er fra henholdsvis 1974, 1980, 1984 og 1971. Det er altsd ikke en ny
fortolkning, tveertimod.

Et nyere case, case 138, fra 2016 sammenfatter i Question og Answer 3 det
ovenstaende, det vil sige:

e En bad, som fejlbedgmmer en situation og dermed bryder en regel, har ikke lavet
et bevidst regelbrud.

e Men nar baden, der har brudt en regel, bliver klar over sit regelbrud, skal den
tage den relevante straf. Ellers bryder den princippet om sportsmanship.

World Sailings case-bog og opdateringer til den kan findes her:
http://www.sailing.org/documents/caseandcall/case-book.php
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