Dansk 49erFX på medaljekurs ved VM

Anne-Julie Foght Schütt og Iben Nielsby holder tredjepladsen forud for de sidste to dages VM-sejladser i Australien. Tæt opløb om OL-udtagelse i vente.

Af: Flemming Ø. Pedersen - senest ajourført d. 13. februar 2020

Anne-Julie Foght Schütt og Iben Nielsby i 49erFX er den store danske opmuntring ved VM for de tre OL-klasser, 49erFX, 49er og Nacra 17.

Horsens-besætningen ligger på en samlet tredjeplads før de sidste to dages afgørende VM-sejladser ud for Geelong i Australien. Torsdag blev Schütt og Nielsby noteret for en femte- og en sjetteplads i to af dagens tre sejladser i guldfeltet, hvilket var nok til at konsolidere deres aktuelle topplacering.

Dansk protestsag

Dagens første FX-sejlads fik et dansk mellemspil. De to danske både Schütt/Nielsby og Baad/Thusgaard blev involveret i en styrbord/bagbord-situation ved anden topmærkerunding. Det medførte protest fra Baad/Thusgaard, som fik medhold af juryen – dermed diskvalifikation af Schütt/Nielsby.

Dansk Sejlunions sportschef, Thomas Jacobsen, er til stede i Australien, men overværede ikke selve hændelsen:

"Der opstod en tæt situation, og der blev nedlagt protest. Alle er opmærksomme på, at der er meget på spil, og jeg oplever, at begge besætninger udviser en professionel tilgang til situationen," siger han om forløbet.

Tæt OL-opløb

De to besætninger er i tæt opløb om at vinde den danske OL-udtagelse i 49erFX. Baad/Thusgaard havde med VM-bronze i 2019 det bedste udgangspunkt før stævnet, men kæmper lige nu med at finde topniveauet ved det aktuelle VM.

Torsdag blev de noteret for en 9, 21, 16-serie, og de er på samlet 19. plads. Det betyder, at Schütt/Nielsby lige nu ligger bedst i OL-regnskabet, som kombinerer resultaterne fra VM 2019 og 2020. Med to dages sejladser er alt stadig helt åbent, og der er en tæt og nervepirrende afgørelse i vente.

Jonas Warrer og Jakob Precht Jensen

Jonas Warrer og Jakob Precht Jensen (Foto: Sailing Energy)

Warrer og Precht i top-10

I 49er-klassen leverede Jonas Warrer og Jakob Precht Jensen torsdag deres hidtil bedste ved VM med en 5, 6, 3, 13-serie. De avancerer dermed til en samlet tiendeplads i tabellen – og konsoliderer samtidig deres forspring i OL-udtagelsen.

Mads Emil Lübeck og Nikolaj Buhl er på en samlet 16. plads, mens den unge danske VM-overraskelse Daniel Nyborg/Sebastian Wright Olsen er samlet 21.

Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck (Foto: Sailing Energy)

Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck (Foto: Sailing Energy)

Hidtil bedste Nacra-dag

I Nacra 17 er Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck, på en samlet 12. plads før de sidste to dages sejladser. VM-sølvvinderne fra 2019 har haft blandede resultater de første dage, dog med fremgang torsdag i form af en 7, 8, 8-serie. Selv om resultaterne hidtil har været under det forventede, så kan de glæde sig over at være på sikker kurs mod den danske OL-udtagelse i Nacra 17.

Den anden og mindre erfarne dansker-besætning med Natacha Saouma-Petersen og Mathias Borreskov er på en samlet 20. plads.

VM fortsætter natten til fredag, dansk tid, og slutter i de tidlige morgentimer lørdag.

.
Rul til toppen