Dansk Sejlunion flytter Ungdoms-DM på grund af SailGP-stævne

Ungdoms-DM rykker til en uge – dermed kan ungdomssejlere opleve, støtte op om og møde det danske SailGP team i København.

Af: Flemming Ø. Pedersen - senest ajourført d. 4. februar 2020

Dansk Sejlunion har tradition for at afholde Ungdoms-DM i anden weekend af september. I år var stævnet planlagt til weekenden 12.-13. september, hvor Skærbæk Bådeklub i samarbejde med Fredericia Sejlklub står for arrangementet.

Nu er det imidlertid besluttet at rykke DM-stævnet til den efterfølgende weekend, 19.-20. september.

Det sker med baggrund i den netop offentliggjorte nyhed om, at SailGP lægger 2020-sæsonens femte stævne i København - netop i weekenden 12.-13. september.

"SailGP er en fantastisk begivenhed for alle sejlsportsinteresserede i Danmark, og i Dansk Sejlunion har vi vurderet, at begivenheden vil skabe så stor interesse, at det vil overskygge alt anden sejlsport på samme tid," forklarer Christian Lerche, direktør i Dansk Sejlunion, og uddyber:

"Vi tror på, at også mange unge sejlere og deres forældre vil være kede af at miste muligheden for at overvære SailGP, hvis de skal til Ungdoms-DM. Derfor har vi i Dansk Sejlunion vurderet, at det vil være mest fornuftigt at finde en anden weekend til DM-stævnet, og vi er meget glade for, at Skærbæk Bådeklub og Fredericia Sejlklub har udvist stor fleksibilitet og imødekommenhed og dermed muliggjort flytningen."

SailGP – også for børn og unge
Med SailGP følger også et rigtigt interessant ungdomsprogram, som kan få en stor rækkevidde i forhold til at gøre flere børn og unge interesserede i sejlsporten. Også dette har spillet ind i overvejelserne.

"Helt konkret forventer jeg, at et antal børne- og ungdomssejlere fra hele landet kan komme på vandet og sejle samtidig med SailGP. Det vil formentlig ske i WASZP-joller," forklarer Christian Lerche.

"For Dansk Sejlunion er det naturligvis vigtigt at støtte op bag det danske SailGP-initiativ, der er støttet af Rockwool, og som bringer et kæmpe sejlsportsevent til København."

"Samtidig håber vi, at vi med denne tidlige meddelelse om flytning af Ungdoms-DM vil møde forståelse hos de sejlerfamilier, der allerede har krydset stævnet af i kalenderen. Forhåbentlig vil rigtigt mange se det som en mulighed for at opleve både SailGP og Ungdoms-DM," siger Christian Lerche.

.
Rul til toppen