Dansk Sejlunion ramt af corona

En række elitesejlere og en del af Dansk Sejlunions trænerstab er blevet testet positiv for corona efter træningslejr i sidste uge.

Af: Julie Elver Stolberg - senest ajourført d. 21. oktober 2020

Fem sejlere samt to trænere er pt. smittet med covid-19 efter at have deltaget i en træningslejr for 49’ere, 49erFX samt Nacra 17-bådklasserne i uge 42 i Aarhus. Dansk Sejlunion er i tæt kontakt med myndighederne og de involverede sejlere for at afklare eventuelle flere smittede og stoppe smittekæderne.

– Vi tager situationen meget alvorligt og er i fuld gang med den videre smitteopsporing. Vi følger myndighedernes foreskrifter på området tæt og gør, hvad vi kan for at inddæmme smitten, siger Christian Lerche, direktør i Dansk Sejlunion.

Knap 50 deltagere var samlet til den årlige landsholdstræningslejr i Aarhus Sejlsportcenter, hvor smitten lader til at have spredt sig fra.

Alle bliver testet

Dansk Sejlunion blev gjort opmærksom på det første smittetilfælde søndag aften efter træningslejrens afslutning. Siden har Dansk Sejlunion været i tæt dialog med alle deltagere.

Alle, der har været en del af lejren i større eller mindre grad, er blevet bedt om at lade sig teste. Desuden har Dansk Sejlunion opfordret dem til at blive hjemme og isolere sig, indtil de ved, om de er smittede eller ej. Sejlsportscenteret er blevet grundigt rengjort og afsprittet, og Risskov Efterskole, hvor lejrdeltagerne overnattende, er orienteret om smitten. Derudover har Dansk Sejlunion tilknyttet en læge, som rådgiver i sagen.

– Ingen af os havde drømt om, at træningslejren skulle få denne afslutning. Derfor er vi selvfølgelig meget berørte over situationen. Vi har forsøgt at gøre, hvad vi kunne, men alligevel ser vi nu deltagere, der er blevet syge. Det viser i høj grad, hvor drilsk en virus corona er, konstaterer Christian Lerche.

For yderligere kommentarer kontakt venligst direktør Christian Lerche, tlf: 51557494 eller mail: christian@sejlsport.dk

.
Rul til toppen