E-sejlsport: Danmark dyster i Nations Cup

En intens kampdag venter i dag, lørdag, hvor det danske e-sejlerlandshold dyster i den første online udgave af Nations Cup.

Af: Julie Elver Stolberg - senest ajourført d. 7. oktober 2020

Verdens bedste e-sejlernation. Det er, hvad der dystes om, når World Sailing og Virtual Regatta, den førende digitale sejlplatform, sætter strøm til den første udgave eSailing Nations Cup lørdag. Danmark er med blandt ni andre nationer, der skal konkurrere i et intenst fleet racing nation-mod-nation knockout format.

10 af landets bedste e-sejlere er blevet udvalgt til at repræsentere Danmark under ledelse af kaptajn Lukas Mohr fra Kongelig Dansk Yachtklub, som vandt danmarksmesterskabet i e-sejlads i foråret. Han ser frem til at dyste mod nogle af verdens bedste e-sejlere.

”Jeg håber og regner med, vi kan sejle os i top 6. Der er rigtigt mange dygtige e-sejlere med fra de andre ni lande, og niveauet er ekstrahøjt. Der bliver kamp om placeringerne lørdag,” siger han.

Han har selv været med til at starte den første internationale sejlklub i Virtual Regatta Inshore, hvor 200 medlemmer fra hele verden mødes til en ugentligt aftenmatch året rundt. Samtidig har han sejlet flittigt på det digitale hav i løbet af sommeren for at blive klar til de nyligt afviklede VM Playoffs, hvor han sluttede som nummer 38, som bedst placerede dansker.

Holdet til Nations Cup

 • Lukas Mohr, KDY (Lukas Mohr)
 • Helle Ørum Ryhding, KDY (HelleOrum)
 • Jonas Høgh-Christensen, KDY (Hawkeye)
 • Nikolaj Borch, KDY/Roskilde Sejklub (Nborch)
 • Frederik Klakk Jeppesen, Sønderborg Yacht Klub (Klakk123)
 • Thomas Lybæk, Sønderborg Yacht Club (Defix)
 • Anton Sohl Andersen, Præstø Sejlklub (Anton Sohl)
 • Sten Iversen, Kjøbenhavns Amatør-Sejlklub (Ben Barnacles)
 • Christian Mathiasen, Holbæk Sejlklub (kadofatdet)
 • Martin Enevoldsen, Ho Bugt Sejlklub (Enevoldsen)
 • Rune Kristensen, Dragør Sejlklub (RuneDEN)
 • Anders Peter Christensen (APC)

Ikke kun for eliten
Dansk Sejlunion anerkendte i 2019 eSailing som en officiel del af sejlsporten på lige fod med andre sejlsportsdiscipliner. Via midler fra Dansk Sejlunion og DIF skal e-sejlsport fremover udvikles til sejlklubberne, og Dansk Sejlunion har i samarbejde med Kongelig Dansk Yachtklub allerede afviklet det første danmarksmesterskab i e-sejlsport i foråret.

Ingeborg Nielsen, klubkonsulent i Dansk Sejlunion og projektleder for e-sejlsporten, ser mange muligheder i den nye disciplin. Både for klubberne og den enkelte sejler.

”Det helt unikke ved e-sejlsport er netop, at det er fuldstændigt underordnet, hvor gammel du er, hvad køn du har, og om du sidder i Præstø, Ho eller Hellerup. Alle kan være med. Fra Dansk Sejlunions side kommer vi til at sætte fokus på e-sejlads hen over vinteren. E-sporten er en gylden mulighed for at aktivere endnu flere sejlere i vores fællesskaber, og måske endda tiltrække nogle helt nye,” siger hun.

Nations Cup begynder lørdag, 10. oktober, kl. 22 og kan livestreames via vores egen Facebookside.

.
Rul til toppen