Nyhed

Line Markert - Eventyr på dagsordenen

Formandsblog fra Line Markert - som denne gang bl.a. omhandler Klubkonferencen, hvor der i år vil være fokus på eventyret som tilbud til især børn og unge.

Af: Flemming Ø. Pedersen - senest ajourført d. 30. oktober 2019

Kære alle

Som sejler er det svært at undgå en snært af vemod ved indgangen til efteråret. Sejlsæsonen nærmer sig (for de fleste) sidste kapitel, og sommerens mylder på havnene er svundet ind.

Vi kan se tilbage på en sommer, hvor sejlervejret var en kende mere ustabilt end sidste års jubelsæson.

Dog har der stadig været god trafik i havnene - antallet af gæsteovernatninger (maj-august) var ganske vist ikke helt på niveau med 2018, men stadig højere end årene forinden. Det er dejligt, at det ikke er vejret alene, der henter sejlerne på vandet og ind i nye havne.

Rindom - vi er stolte

Rindom med VM- og EM-guld

Masser af danske sejlere har i sommerens løb repræsenteret dansk sejlsport ved kapsejladser i ind- og udland. Blandt mange flotte præstationer er der især én, der skiller sig ud - Laser Radial-sejler Anne-Marie Rindom, som i juli lagde en suveræn VM-guldmedalje oven i det EM-guld, hun sikrede sig i maj.

Verdensmester og europamester på én og samme tid - og nu senest nomineret til World Sailings Rolex World Sailor of the Year. Fuldt fortjent, naturligvis. Anne-Marie, du er en fantastisk eksponent for dansk sejlsport og dansk idræt. Vi er stolte af dig!

Fra 22. oktober kan I alle sammen stemme på, hvem der skal være Rolex World Sailor of the Year. 

Eventyr - vi skal vise større spændvidde

Lige så nemt, det er at lade sig begejstre af flotte kapsejladsresultater - lige fantastisk er det at opleve sejlerlivets mange andre ansigter end dét at komme først.

Vi ønsker at åbne flere døre til sejlerglæden

I Dansk Sejlunions bestyrelse har vi sat eventyret på dagsordenen. Vi ønsker at åbne flere døre til sejlerglæden – og vise større spændvidde. At være sejler handler om natur og naturens kræfter, det handler om navigation og sømandskab, det handler om overblik, samarbejde og fællesskab.

Det kan også handle om kapsejlads, men det kan lige så godt handle om alt det andet. DEN historie skal vi være bedre til at fortælle. Især til børn og unge.

Velmødt på Klubkonferencen

Netop derfor har vi eventyret øverst på plakaten for årets Klubkonference i Vingsted, den 15.-16 november.

På Klubkonferencen mødes vi på kryds og tværs af sejlerdanmark for at dele erfaringer, udveksle ideer og hente fornyet gejst til at udvikle aktiviteter, tilbud og fællesskaber hjemme i klubberne.

Jeg glæder mig til at høre nogle inspirerende bud på, hvordan vi skaber alsidige tilbud med fokus på fantasi, eventyr og stærke fællesskaber.

Jeg håber, vi ses i Vingsted. Jo flere, vi er, jo større værdi for os alle. 

Sejlerhilsen
Line

.
.
Rul til toppen