Få gratis besøg af en SejlSikkert-instruktør

Spark den kommende sejlsæson i gang med et arrangement om sikkerhed i din sejlklub. SejlSikkert stiller en instruktør til rådighed til et to timers foredrag.

Af: Flemming Ø. Pedersen - senest ajourført d. 21. februar 2020

Nu kan du og dine sejlerkammerater høre om nødkommunikationer, mand over bord og andre sikkerhedsaspekter ved sejlads.

”Mange sejlklubber efterspørger førstehåndserfaring og ekspertise i håndtering af emner om sikkerhed. Fx om, hvordan man tjekker sin redningsvest eller hvilken rolle man har i en nødsituation. Det kan vi som SejlSikkert-instruktører fortælle en masse om, og ofte giver det en anden opmærksomhed, når det kommer fra en person udefra,” siger Dan Cort Jørgensen, SejlSikkert-instruktør.

Som et særligt tilbud til sejlklubber tilbyder SejlSikkert at komme på besøg i klubben.

BOOK et SejlSikkert-foredrag

Booker en instruktør til foredrag i sejlklubben - enten ved at udfylde formularen HER - eller ved at henvende dig direkte til en instruktør. På sejlsikkert.dk finder du listen over alle SejlSikkert-instruktører i hele landet

SejlSikkert-instruktørerne tilpasser foredragene alt efter, om det er nye sejlere, som gerne vil have grundviden, eller erfarne sejlere, som trænger til at få genopfrisket deres viden.

I løbet af 2019 har SejlSikkert-instruktørerne besøgt mere end 100 sejlklubber for blandt andet at guide sejlere i tjek af deres redningsveste. Ofte er foredraget om redningsveste en øjenåbner, hvor instruktørerne oplever, at de finder fejl på veste, som sejlerne har benyttet i årevis. I værste fald har de sejlet rundt i falsk tryghed med veste, som i realiteten ikke har virket.

Sejlklubber kan gratis booke en SejlSikkert-instruktør til at holde foredrag og demonstrationer. Instruktør-korpset besøger klubber i hele landet, og det er en god måde, hvorpå klubben kan samle sine medlemmer til en hyggelig aften med fokus på sikkerhed.

Hvad er en SejlSikkert-instruktør?

SejlSikkert-instruktørerne er erfarne sejlere og fiskere, der har fået undervisning i sikkerhed med særligt fokus på at forebygge ulykker og alvorlige hændelser på havet.

SejlSikkert-indsatsen har udviklet en række foredrag og demonstrationer med fokus på sikkerhed, som sejlklubber gratis kan booke. Bag indsatsen står Søsportens Sikkerhedsråd og TrygFonden.

De fire foredrag

Foredragene veksler mellem præsentationer, instruktioner, afprøvninger, diskussioner og gruppearbejde, og de kan tilpasses til den enkelte sejlklubs ønsker:

Manden om bord igen
I får kendskab til, hvordan man laver en sikker bjærgning af en person, der er faldet over bord. I bliver introduceret til en række teoretiske og praktiske forhold i forbindelse med den afgørende del af mand over bord-manøvren – selve bjærgningen.

Nødkommunikation og demonstration af nødsignaler
I får kendskab til de mest almindelige kommunikationsmidler, som bruges i nødsituationer til søs, bl.a. procedurer ved alarmering og kommunikation med 112 eller Lyngby Radio, og I bliver introduceret til den nye nødhjælps-app SejlSikkert-Alarm. Hvis klubben ønsker det, får I mulighed for at afprøve forskellige typer nødsignaler.

Redningsveste og påklædning
I får kendskab til forskelle i brugen af forskellige typer af veste og desuden instruktion i, hvordan ekstraudstyr kan bruges - samt viden om påklædningens betydning for en succesfuld redningsaktion.

Fritidsfiskeri og sikkerhed
I får kendskab til, hvordan I laver en sikkerhedsplan for jeres fisketure. I bliver introduceret til sikkert grej, fiskeegnede veste og risikoen ved waders, og I får undervisning i løsninger på problemer undervejs.

Foto: Lars H. Knudsen

.
Rul til toppen