Formandsblog: Forståelse for OL-udsættelse

Den Internationale Olympiske Komité har netop meddelt, at OL i Japan udsættes. Udsættelsen sker i lyset af den verdensomspændende Corona-pandemi.

Af: Line Markert - senest ajourført d. 24. marts 2020

Den Internationale Olympiske Komité har netop meddelt, at OL i Japan udsættes.
Udsættelsen sker i lyset af den verdensomspændende Corona-pandemi.

Beslutningen mødes med forståelse af Dansk Sejlunions formand Line Markert.

Det er det eneste rigtige at gøre i den nuværende situation. Verdens atleter – og vores fantastiske danske sejlere – er lige nu i væsentlig grad afskåret fra at kunne forberede sig til den formentlig vigtigste sportsbegivenhed i deres karriere. Mange lande eller atleter er slet ikke kvalificeret eller udtaget endnu, og ingen ved, hvornår det ville kunne ske.

Line Markert

Line Markert peger især på, at det er svært at give atleterne en fair mulighed for at forberede sig.

"Uanset hvor utroligt skuffende det selvfølgelig opleves for atleterne, fans og for hele sportsverdenen, så ville alt andet end en udsættelse på dette fremskredne tidspunkt være forkert og unfair. Her tænker jeg især på de atleter, der er mere eller mindre afskåret fra at kunne træne og forberede sig sammen med holdet og deres trænere." forklarer Line Markert 

Det er aldrig sket før, at OL udsættes. Derfor findes der ingen drejebog og sikre retningslinjer for, hvordan forberedelsen til OL skal gennemføres og finansieres. Det kræver en stor indsats for organisationerne at formulere en god plan så hurtigt som muligt

"Vi er desværre nu bragt i en situation med stor usikkerhed om det videre forløb frem mod, at OL kan gennemføres. Vi vil i Dansk Sejlunion sammen med DIF og Team Danmark hurtigt danne os et overblik over, hvordan mulighederne ser ud både sportsligt, økonomisk og praktisk, så vores dygtige sejlere kan få de bedste vilkår og rimelig tryghed i en kaotisk situation." slutter Dansk Sejlunions formand Line Markert.

.
Rul til toppen