Forårets Grandprix stævner aflyses

På baggrund af Corona-situationen aflyses alle forårets Grandprix stævner.

Af: Henrik Tang Kristensen - senest ajurført d. 8. april 2020

Aflyste Grandprix stævner

Det er naturligvis en stor ærgrelse for sejlere, arrangørklubber og Dansk Sejlunion, at  forårets Grandprix stævner må aflyses på baggrund af situationen med COVID-19-pandemien.

Aflysningerne omfatter:

  • 2.-3. maj, Skive Sejlklub
  • 16.-17. maj, Kolding Sejlklub
  • 30.-31. maj, Sail Extreme, Kerteminde Sejlklub

 

I denne tid kommer der ugentligt nye udmeldinger fra myndigheder og regeringen. Hele idrættens verden står frem for alt sammen om at tage et ansvar for at bryde smittekæden af COVID-19. At medvirke til at bryde smittekæden gælder naturligvis også for Grandprix stævner, hvor der traditionelt samles hundredvis af mennesker i form af frivillige, sejlere, forældre, søskende – samlet set en stor skare af mennesker, som kommer fra alle egne af landet.

 

”Arrangørklubberne har forsøgt at trække en beslutning så langt, som det kan lade sig gøre, men på et tidspunkt må der tages beslutninger. Beslutningerne er truffet nu, så arrangørklubberne har bedre muligheder for at håndtere økonomiske bindinger og konsekvenser”.

Mikael Jeremiassen, kapsejladsansvarlig medarbejder i Dansk Sejlunion

Dansk Sejlunions kapsejladsansvarlige medarbejder, Mikael Jeremiassen, har været i tæt dialog med arrangørklubber gennem den seneste tid, og på baggrund af statsministerens udmelding d. 6. april om en langsom genåbning af landet, står det klart, at større forsamlinger af mennesker i den kommende tid er en trussel for håbet om at dæmpe smittespredning.

.
Rul til toppen

Læs alt om Grandprix og DS stævnekoncept