Lasersejlere klar til EM i Polen

I dag begynder EM i Laser Radial og Laser Standard i Polen. Trods en skade i nakken er forsvarende europa- og verdensmester Anne-Marie Rindom med fra start.

Af: Julie Elver Stolberg - senest ajourført d. 8. oktober 2020

Når EM for lasersejlere skydes i gang i dag, er det med otte danske sejlere med fra start, heriblandt den forsvarende europa- og verdensmester Anne-Marie Rindom. Stævnet bliver afviklet i Gdansk, Polen, fra den 8.-13. oktober.

Da stort set alle internationale stævner har været aflyst i år på grund af corona, er lysten til at sejle og konkurrere på topplan enorm. Samtidig danner stævnet grundlag for vigtig forberedelse frem mod sommerens OL for netop Anne-Marie Rindom, der stadig er påvirket af en diskusprolaps i nakken, hun pådrog sig i august.

”Vi ved ikke, hvor mange stævner der kommer frem mod OL næste år, så EM skal bruges til at indøve nogle rutiner mellem mig og min træner, Piotr. Bare det at skulle sejle et stort stævne igen og præstere under pres er gode erfaringer, vi kan gøre os frem mod OL næste år,” siger Anne-Marie Rindom.

Til trods for, at hun endnu ikke er sin diskusprolaps i nakken helt kvit, lykkedes det alligevel Rindom i september at vinde den prestigefyldte Kieleruge, hvor mange af de internationale topsejlere også deltog.

Under EM har hun følgeskab af de to yngre sejlere Anna Munch og Michala Norsell, der begge har gode muligheder for at blande sig i top25. Forud for stævnet har de tre sammen været nede og træne i Gdansk og kender derfor forholdene godt.

Opbygning af selvtillid

I herrernes Laser Standard er Danmark repræsenteret ved fem unge sejlere, der alle er forholdsvist uprøvede ved seniorstævner. For dem handler deltagelsen om at få erfaringen, udvikle sig og måle sine præstationer op mod de bedste i verden, siger talentudvikler fra Dansk Sejlunion, Jan Christiansen.

”Vores forventninger til drengene i Laser Standard er, at de skal blive klogere på, hvordan man konkurrerer på topniveau og opbygge selvtillid. Samtidig giver stævnet os en mulighed for at få et kvalificeret billede af, hvad de hver især er dygtige til, og hvad de skal arbejde videre med frem mod de kommende års kvalifikationsstævner til VM og OL.”

Er du nysgerrig på, hvordan det går de otte danske sejlere, kan du følge med på Dansk Sejlunions facebookside Sejlerlandsholdet. Du kan også holde øje med live-resultater via eurilca.eu.

.
Rul til toppen