Li Quanhai præsident for World Sailing de næste fire år

Kinesiske Li Quanhai erstatter danske Kim Andersen på posten som præsident for World Sailing. Valget kommer som en stor skuffelse for Dansk Sejlunions formand.

Af: Julie Elver Stolberg - senest ajourført d. 1. november 2020

Nye vicepræsidenter

Det blev i dag også offentliggjort, at følgende syv kandidater blev valgt som vicepræsidenter for World Sailing. Sammen med Li Quanhai samt en repræsentant for World Sailings aktiv-komité skal de nu udgøre organisationens bestyrelse frem til 2024.

  • Tomasz Chamera
  • Sarah Kenny
  • Philip Baum
  • Yann Rocherieux
  • Özlem Duriye Akdurak
  • Marcus Spillane
  • Cory Sertl

 

Om valget

I den første valgrunde opnåede de to kandidater Scott Perry og Gerado Seeliger færrest stemmer. Li Quanhai og Kim Andersen gik begge videre til anden runde. En runde, som Li Quanhai i dag har vundet. 

 

World Sailings præsident hedder Li Quanhai de næste fire år. Det står klart, efter valgresultatet i dag er blevet offentliggjort under organisationens generalforsamling. Quanhai opnåede 68 stemmer, og han erstatter dermed danske Kim Andersen på posten, der ved valget fik opbakning fra 60. 

Li Quanhai er et forholdsvis ubeskrevet blad i international sejlsport til trods for, at han har bestredet posten som bestyrelsesmedlem i World Sailing i otte år. Under sin kampagne lovede han blandt andet store pengesummer til World Sailing, men hvordan, fremtiden for organisationen konkret ser ud med Quanhai ved roret, er fortsat uvist, siger Line Markert, formand for Dansk Sejlunion.

­– Jeg ønsker naturligvis Li Quanhai tillykke med valget som præsident. Vi vil fra dansk side fortsætte vores arbejde med at bringe World Sailing og sejlsporten fremad med den nye præsident og hele den nye bestyrelse i spidsen. Vi kender desværre ikke Li Quanhai ud over de valgløfter, han har givet for at opnå valg. Derfor bliver det spændende at se, hvordan han vil udvikle World Sailing og sejlsporten.

Markert skuffet over resultatet

Selv om Line Markert naturligvis respekterer afstemningen, udtrykker hun samtidig stor skuffelse over resultatet. Et resultat, der bærer præg af de stridigheder i og omkring organisationen, og den hetz som konservative kræfter har ført mod Kim Andersen gennem det seneste år.

- Striden omkring Kim har selvfølgelig haft stor betydning for valgets udfald i dag, og det ærgrer mig. Kim Andersen og Dansk Sejlunion har arbejdet for en tiltrængt modernisering og udvikling af organisationen, og det er selvfølgelig en skuffelse, at vi ikke får mulighed for at gøre arbejdet færdigt. Derfor er det også med stor frustration, jeg må konstatere, at Kim Andersen ikke opnåede genvalg. Det er min stærke overbevisning, at Kim har været en fremragende præsident for World Sailing. Han har kæmpet for at reformere World Sailing og sejlsporten men har været udsat for en helt urimelig hetz fra en fraktion af meget konservative kræfter i den internationale sejlsportsverden, som var indædte modstandere af denne udvikling. Jeg er meget taknemmelig for, at Kim har stået imod det meget ubehagelige pres og fastholdt sit kandidatur og engagement i at bringe organisationen videre i den retning, vi ønsker. Intet havde været lettere end at kaste håndklædet i ringen undervejs.

.
Rul til toppen