Sejlerlandsholdet modtager særbevilling frem mod OL

Dansk Sejlunions sportschef glæder sig over særbevilling fra DIF og Team Danmark, der blandt andet skal sikre sejlerne optimal træning frem mod OL.

Af: Julie Elver Stolberg - senest ajourført d. 9. december 2020

I weekenden landede en meget glædelig nyhed i indbakken hos Dansk Sejlunions sportschef, Thomas Jacobsen.

DIF og Team Danmark har nemlig besluttet at imødekomme Dansk Sejlunions ansøgning om støtte i forbindelse med OL-kampagnen frem mod Tokyo 2021. Det betyder ekstra midler til indkøb af udstyr og ansættelsen af en træner i laser-klassen.

Særbevillingen til udstyr skal specifikt gå til indkøb af flere både, så OL-sejlerne har størst mulig fleksibilitet omkring træningen. Ved at have hurtige både liggende i for eksempel Sydeuropa og i Danmark er de ikke afhængige af at skulle fragte deres udstyr tværs gennem Europa. Derudover kan selve OL-båden optimeres, mens sejlerne er på vandet i en anden, og når udstyret skal sendes til Japan i begyndelsen af maj, har atleterne stadig en hurtig båd herhjemme, forklarer Thomas Jacobsen.

– Udstyret har en stor betydning for sejlernes præstationen under OL. Med særbevillingen kan vi optimere træningen og sikre, at sejlerne får den bedst mulige forberedelse frem mod OL. Derfor er bevillingen afgjort vigtig i forhold til at nå vores mål om at bringe medaljer med hjem fra Japan.

Midlerne kommer via den særbevilling, Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund har modtaget grundet udsættelsen af OL fra Kirkbi, Salling Fondene og Kulturministeriet.

.
Rul til toppen