Tidligere souschef i Dansk Sejlunion hædres med guldnål

Steen Wintlev-Jensen modtog i dag sejlunionens guldnål som en påskønnelse af den betydning, han gennem 25 år har haft for Dansk Sejlunion og sejlsporten som helhed.

Af: Julie Elver Stolberg - senest ajourført d. 29. oktober 2020

Det var med smil på læben, at Line Markert, formand for Dansk Sejlunion, tidligere i dag kunne overrække Dansk Sejlunions guldnål til Steen Wintlev-Jensen. Som tidligere souschef hos Dansk Sejlunion og nu som formand for Dansk Søredningsselskab har han i 25 år arbejdet dedikeret for at hjælpe sejlere, skabe bedre vilkår for sporten og sat et markant præg på sejlunionen.

Line Markert og Dan Ibsen, Steens chef gennem mange år i Dansk Sejlunion, overraskede ham i KDY’s lokaler, da han på vegne af Dansk Søredningsselskab i dag skulle modtage en stor donation.

– Dejligt, at du stadig er aktiv indenfor et så vigtigt og prisværdigt område som søredningen og tillykke med donationen til jeres vigtige arbejde, begyndte Line Markert sin tale.

Om Steen Wintlev-Jensen

Han blev ansat som konsulent i Dansk Sejlunion i 1995, og i 1997 blev han udnævnt til souschef. Hans arbejdsfelt og ansvar omfattede bl.a. sejlunionens indsats inden for uddannelse, bredde, forsikring, bådejere, tursejlads.

Han er medlem af Jyllinge Sejlklub og i dag formand for Dansk Søredningsselskab.

DS-repræsentant i styrelsen

Steen Wintlev-Jensen kom til Dansk Sejlunion i 1995 fra et job som leder i skolevæsnet og med en læreruddannelse i bagagen, samtidig med, at han var aktiv sejler i Jyllinge Sejlklub. Netop den baggrund har været afgørende for sejlunionens udvikling af hele uddannelsesområdet. Samtidig har han gennem årene været Dansk Sejlunions repræsentant, når Søfartsstyrelsen har udviklet fritidssejleruddannelserne, fortalte Dan Ibsen i sin begrundelse af hæderen.

– Gennem et vedholdende arbejde over mange år lykkedes du blandt andet med at få gennemført, at Dansk Sejlunion kunne aflaste Søfartsstyrelsen ved at administrere duelighedsprøver og speedbådsførerbeviset. Dermed fik unionen mulighed for at yde en vigtig service overfor tusinder af sejlere, som bliver uddannet i klubbernes sejlerskoler, fastslog han.

Løftede fritidssejladsområdet

Netop udviklingen af hele fritidssejladsområdet betød, at unionen for alvor kunne skabe værdi for breddesejlerne, der dengang som i dag udgør et væsentligt flertal i landets sejlklubber. Det arbejde førte blandt andet til, at Dansk Sejlunion i slutningen af 1990’erne og begyndelsen af 00’erne fik mange nye medlemsklubber. Særligt sejl- og motorbådsklubber, tursejlerklubber og bådelaug/brolaug fik øjnene op for, at sejlunionen nu også tilbød en attraktiv service over for denne del af deres medlemmer.

At Dansk Sejlunion således gennem mange år har kunnet fastholde og udvikle et højt serviceniveau over for klubber og sejlere, skyldes i mange henseender Steen, påpegede Line Market.

– Du har i allerhøjeste grad været med til at lægge mange af de grundsten, Dansk Sejlunion fortsat bygger på. Derfor er det en fornøjelse at stå her i dag og være med til at hædre dig. For det fortjener du. Anerkendelse og guldnåle er normalt noget, der i vores verden bliver tildelt frivillige ildsjæle. Derfor glæder det mig, at vi i dag kan fremhæve en ansat i Dansk Sejlunion. Du er en inspiration for os alle, afsluttede Line Markert, inden hun overrakte ham guldnålen.

.
Rul til toppen