VM-sejladser aflyst - alt på spil lørdag

Ustabile vejrforhold spolerede fredag sejladserne ved 49er-, 49erFX- og Nacra-VM i Australien. Dermed uændret dansk tredjeplads i 49erFX før finaledagen, hvor også OL-udtagelse afgøres.

Mørke skyer over Geelong, fredag - ingen sejladser afviklet (Foto: Sailing Energy)
Af: Flemming Ø. Pedersen - senest ajourført d. 14. februar 2020

For anden gang under VM i Geelong, Australien, måtte en hel konkurrencedag skrottes på grund af lokale vejrforhold. Fredag var der truende stormvejr i området først på dagen - fulgt op af kraftig regn og sidst på dagen var der ingen vind at arbejde med for sejlerne.

Dermed er alt nu lagt an til endelige VM-afgørelser lørdag, hvor der i både 49er, 49erFX og Nacra 17 er planlagt to fleetsejladser først på dagen - efterfulgt af et afsluttende Medal Race i hver af de tre klasser.

Set med danske øjne er det fortsat Anne-Julie Foght Schütt og Iben Nielsby i 49erFX, der står med de bedste muligheder for et topresultat.

Schütt (28) og Nielsby (22) ligger på en samlet tredjeplads og har tilmed lidt luft til forfølgerne på de næste pladser - så karrierens første mesterskabsmedalje for Horsens-besætningen er absolut en mulighed.  

VM-medalje eller ej, så er det uden tvivl den mulige OL-billet, som er det primære fokus for både Schütt/Nielsby og den anden danske FX'er med Ida Marie Baad og Marie Thusgaard.

Baad og Thusgaard ligger aktuelt på en 19. plads, men kan med en god præstation i lørdagens fleetsejladser rykke markant frem i tabellen - og dermed potentielt lukke forspringet, som Schütt/Nielsby lige nu har i det aktuelle OL-kapløb.

I OL-regnskabet indgår, at Baad/Thusgaard har en fordel i kraft af en tredjeplads fra VM 2019. Ved samme stævne blev Schütt/Nielsby nummer 11. Besætningen med det bedste samlede VM-resultat fra 2019 og 2020 vinder OL-udtagelsen.

Warrer og Precht med forspring

I 49er-klassen ligger Jonas Warrer og Jakob Precht Jensen på en tiendeplads før lørdagens VM-afslutning, mens Mads Emil Lübeck og Nikolaj Buhl er nummer 16. Én af de to besætninger vinder OL-udtagelsen.

Warrer/Precht har lige nu en klar fordel. Ikke kun i kraft af en aktuel bedre VM-placering, men også via en niendeplads fra VM-2019, hvor Lübeck/Buhl blev nummer 23.   

I Nacra 17 er Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck, på en samlet 12. plads før de sidste sejladser lørdag. VM-sølvvinderne har efter en tung start på stævnet gradvist fundet topniveauet. Med en aktuel 12. plads har de gode muligheder for at sejle sig i top-10 og adgang til Medal Race.

Samtidig har Cenholt og Lübeck definitivt vundet den danske OL-udtagelse i Nacra 17.  

VM slutter natten til lørdag, dansk tid.

.
Rul til toppen