Weibel fastholder OL-sejlere på medaljekurs

Radarproducenten Weibel Scientific har netop forlænget sponsoratet med sejl-duoen Cenholt/Lübeck Sailing. ”Helt afgørende for at vinde OL-medaljer,” siger CP Lübeck.

Fra venstre: Lin Ea Cenholt, CP (Christian Peter Lübeck), Jens Andersen, CFO, Weibel Scientific, Peder R. Pedersen, CEO og President, Weibel Scientific
Af: Julie Elver Stolberg - senest ajourført d. 17. november 2020

2020 skulle have været OL-sejlernes år. Men på grund af den verdensomspændende corona-pandemi er de længe ventede og traditionsbundne olympiske lege i Tokyo blevet rykket et år frem til sommeren 2021. 

Udsættelsen har efterladt mange elitesejlere i en penibel situation, hvor de risikerer at stå uden sponsorater i den sidste tid op til OL. Det forklarer Christian Peter (CP) Lübeck, den ene halvdel af Nacra 17 sejler-duoen Cenholt/Lübeck Sailing, der er blandt favoritterne til at hente OL-medaljer hjem til Danmark. Derfor er det en stor lettelse for de to sejlere, at Weibel nu har valgt at forlænge partnerskabet med de to medaljehåb endnu et år.

”Aftalen med Weibel er grundlaget for, at vi kan fortsætte vores intense træningsplan frem mod OL og få adgang til det udstyr, de træningslejre og stævner, der er helt afgørende for at vinde medaljer med hjem i sidste ende,” siger han. 

Lin Ea Cenholt og CP Lübeck har været et team siden 2016, og forventningerne til deres præstationer ved OL er store. Sidste år indtog de andenpladsen i VM i Nacra 17, og de har som det eneste hold i verden formået at ligge i top-8 til VM hvert år siden 2016.

Om Weibel Scientific

Weibel Scientific A/S er en dansk ingeniørvirksomhed i kraftig vækst, der udvikler og producerer højteknologiske radarer til brug i rumforskning, flyindustri, forsvar samt missilforsvar. Den danskejede virksomhed er verdensførende inden for udvikling af Doppler-radarer og har siden sin etablering i 1977 leveret flere end 4.500 radarer til 40 lande. Weibel har investeret betydeligt i at insource alle dele af produktion og udvikling til sine produktionshaller i Allerød, hvor virksomheden har hovedkvarter og holder næsten 200 medarbejdere beskæftiget. Læs mere på www.weibelradars.com

Fælles vindermentalitet

Aftalen mellem radarproducenten og sejl-duoen er på mange måder unik, mener Lin Ea Cenholt.

”Vi har et helt særligt værdifællesskab med Weibel, som tydeligt kan mærkes, når vi taler med medarbejderne. Ligesom os, arbejder de i en branche, hvor marginaler kan gøre hele forskellen, og hvor en uhørt grad af perfektion og opmærksomhed på detaljen er påkrævet,” siger hun.

Den betragtning er Peder R. Pedersen, CEO i Weibel Scientific, enig i:  

”Vi har en stærk vindermentalitet i Weibel, og vi vil være de bedste i verden inden for vores felt. Det samme vil Lin og CP, og gennem de sidste tre års sponsoraftale har vi fulgt deres intensive og hårde arbejde med at kvalificere sig til OL på nært hold. Det har været meget inspirerende, og vi har stor respekt for deres høje ambitionsniveau,” siger han og understreger, at Weibel derfor heller ikke vil ”give op på målstregen” og efterlade sejlerne uden et sponsorat i det ekstra år, der nu går, før OL løber af stablen.

Sponsorer afgørende for succes

Hos Dansk Sejlunion glæder sportschef Thomas Jacobsen sig også over, at arbejdet mellem landsholdssejlerne og Weibel Scientific fortsætter.

”Lin og CP har gennem de seneste år leveret fantastiske resultater med Weibel i ryggen. Sponsorerne er dem, der gør det muligt for vores sejlere at fokusere 100 procent på sporten. Uden dem var det ikke muligt at fastholde sejlsporten som en af de mest vindende sportsgrene i Danmark.”

.
Rul til toppen