Sejlerlandsholdet

Anne-Marie Rindom nomineret til Årets Sportsnavn

OL-guldet cementerer Anne-Marie Rindoms status som verdens bedste Laser Radial-sejler, og derfor er hun nomineret til prisen som ’Årets Sportsnavn’ 2021.

Foto: Peter Brøgger
Senest ajourført d. 14. december 2021

Fælles pressemeddelelse fra DIF og Team Danmark

Anne-Marie Rindom har i de senere år været fast inventar på medaljeskamlen ved de store mesterskaber i sejlsport i klassen Laser Radial. Hun har to gange vundet VM-guld, hun vandt OL-bronze i Rio i 2016, og i 2021 satte hun kronet på værket, da hun efter et drama, som var en Hollywood-film værdigt, sejlede sig til OL-guld. Derfor er hun en af de tre nominerede til Danmarks fornemmeste idrætspris ’Årets Sportsnavn’, der uddeles i samarbejde mellem DIF og Team Danmark.

Team Danmarks formand Lars Krarup fremhæver Anne-Marie Rindom som en fantastisk atlet og som en rollemodel for alle unge sportstalenter.

– Der er mange store sportsøjeblikke at huske tilbage på i 2021. Et af dem, der står allerklarest for mig, er det drama, der udspillede sig på vandet ved Enoshima, hvor Anne-Marie Rindom og alle os, der fuldte med, måtte igennem hele følelsesregisteret, før hun til sidst fuldt fortjent kunne stå med OL-guldmedaljen om halsen.

– Anne-Marie har i en årrække domineret Laser Radial-klassen, og OL-guldet var det eneste, der manglede i samlingen. Udover at være en fantastisk atlet er Anne-Marie en god rollemodel, og det er fuldt fortjent, at hun er en af de tre sidste nominerede til prisen som ’Årets Sportsnavn’ i 2021, siger Lars Krarup, formand for Team Danmark.

Nominerede til Årets Sportsnavn

Udover Anne-Marie Rindom er duoen Michael Mørkøv og Lasse Norman Hansen allerede nomineret til prisen som ’Årets Sportsnavn’ 2021, og den sidste af de tre nominerede offentliggøres i næste uge.

Vinderen kåres ved DR’s sportsshow ’SPORT 2021’, der sendes 8. januar.

Også hos Danmarks Idrætsforbund er der stor begejstring for Anne-Marie Rindoms præstationer.   

– Rindom har gennem mange år haft et ekstremt højt internationalt niveau og har både været verdensmester og kåret til verdens bedste kvindelige sejler. I 2021 satte hun kronen på værket og blev fortjent OL-guldvinder i Tokyo. Hendes sejladser i Japan var dramatiske.

– Men som vanligt var hun kølig til sidst, så det endte lykkeligt med en strålende Rindom øverst på medaljeskamlen. Stort tillykke. Finalepladsen til ’Årets Sportsnavn’ er ekstremt fortjent, siger Hans Natorp, der er formand for DIF og for dommerkomitéen til ’Årets Sportsnavn’.

At være blandt de tre nominerede til ’Året Sportsnavn’ er en stor anderkendelse, som betyder meget for Anne-Marie Rindom.

– Det er en kæmpe ære at være nomineret til ’Årets Sportsnavn’. Det har været et vildt dansk sportsår med 11 OL-medaljer og mange andre store præstationer, så at være en af de tre, der bliver udvalgt, det er et kæmpe skulderklap, som jeg er utroligt glad for.

– OL i Tokyo var mit tredje OL, og det store mål var at stå øverst på skamlen. Det har jeg sammen med holdet omkring mig arbejdet henimod i mange år, og det er virkelig stort, at jeg nu har opnået det. Jeg er rigtig stolt over, at jeg formåede at komme igen, da det hele var ved at gå galt. Det er noget, jeg tror, at jeg vil kunne bruge resten af mit liv, det at blive ved med at kæmpe for ens drømme og de mål, man har sat sig, siger Anne-Marie Rindom.

Om Årets Sportsnavn

Udvælgelseskriterier

De nominerede til Årets Sportsnavn 2021 har DIF og Team Danmark udvalgt på baggrund af følgende kriterier:

 • Global konkurrence: Hvor udbredt er sportsgrenen og disciplinen, og hvor mange af de store idrætsnationer satser på den?
 • Konkurrencen og medaljens karat: Et verdensmesterskab er typisk sværere at vinde end et europamesterskab. En konkurrence med deltagelse af resten af eliten er også sværere at vinde end en med mange afbud og skader.
 • Kontinuitet og forløb: Er der mange på hinanden følgende bemærkelsesværdige resultater? Eller er der gået mange års målrettet arbejde forud for en sejr, så præstationen virker mere fokuseret og mindre tilfældig end den pludselige sejr, som ingen havde regnet med?
 • Folkelighed: Udbredelsen af sporten i Danmark skaber større interesse og dermed et større pres. Samtidig er den interne, danske konkurrence hårdere. 

Dommerkomitéen 2021

I dommerkomitéen, der skal finde den endelige vinder blandt DIF og Team Danmarks tre nominerede sportsnavne, sidder:

 • H.K.H. Kronprins Frederik
 • Michael Laudrup, Sportens Hall of Fame
 • Camilla Martin, Sportens Hall of Fame
 • Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen
 • Adm. direktør i Team Danmark, Peter Fabrin
 • Bestyrelsesformand i Team Danmark, Lars Krarup
 • Adm. direktør i DIF, Morten Mølholm Hansen
 • Bestyrelsesformand i DIF, Hans Natorp (formand for komitéen)
.
Rul til toppen