Sejlerlandsholdet

Anne-Marie Rindom nomineret til 'World Sailor of the Year'

Anne-Marie Rindom er endnu engang nomineret til 'World Sailor of the Year', en af sejlsportens mest fornemme priser. Hun vandt den i 2019 - kan hun gøre det igen?

Foto: Peter Brøgger
Senest ajourført d. 18. november 2021

Den 13. november modtog Anne-Marie Rindom dansk sejlsports mest fornemme hæder, prisen for Årets Sejlsportspræstation. Fem dage senere blev den 30-årige landsholdssejler nomineret til en af den internationale sejlsports mest prestigefulde priser, 'Rolex World Sailor of the Year', der uddeles af det internationale sejlforbund, World Sailing.

En pris, hun også var nomineret til i 2019 - og som hun også vandt - efter en formidabel sæson med både VM- og EM-guld. Derfor var det også en overrasket og ydmyg sejler, der torsdag modtog den gode nyhed:

– Det er en kæmpe ære og den største anderkendelse, man kan få fra World Sailing. Samtidig er det en pris, der går på tværs af bådklasser, så det er jo stort bare at blive nomineret, særligt i et OL-år. Der er så mange sejlere, som har gjort det godt, og alle dem, jeg er nomineret sammen med, fortjener at vinde, siger Anne-Marie Rindom og fortsætter:

– Det har været et meget anderledes år og en meget anderledes forberedelse til OL. Derfor er det også en kæmpe anerkendelse af, at det lykkedes i en svær tid. Jeg er meget glad.

På grund af corona er prisen ikke uddelt i 2020, så OL-guldvinderen kan med rette fortsat kalde sig for 'regerende verdens bedste kvindelige sejler'.

Brug for din stemme

Vinderen findes på baggrund af en offentlig afstemning, så Anne-Marie Rindom får brug for alle de stemmer, hun kan få.

Du kan stemme på Anne-Marie Rindom lige her, hvor du også kan stemme på, hvem du mener, er verdens bedste mandlige sejler, og hvem der bør få World Sailings bæredygtighedsaward '11th Hour Sustainability Award'.

Vinderne bliver afsløret den 2. december via et virtuelt live show afholdt af World Sailing.

Anne-Marie Rindom vandt 'Rolex World Sailor the Year' i 2019. I år har prisen 20 års jubilæum.

.
Rul til toppen