Sejlerlandsholdet

Anne-Marie Rindom hædret med prisen for ’Årets Sejlsportspræstation’

Årets Sejlsportspræstation 2021 går til Anne-Marie Rindom for OL-guld i Laser Radial. Det første danske OL-guld i en laserklasse nogensinde.

Senest ajourført d. 11. november 2021

Historisk guldmedalje

Sidst en dansk besætning vandt guld ved OL var i 2008. Anne-Marie Rindoms OL-guld er desuden den første danske guldmedalje i en laserklasse nogensinde ved et OL og det første OL-guld til en kvindelig sejler i 25 år.

Om Årets Sejlsportspris

Prisen blev uddelt i samarbejde med Columbus Marine, og foruden hæderen fulgte en check på 20.000 kroner. I juryen sidder Allan Nielsen, sportsjournalist på Politiken, Dansk Sejlunions sportschef Thomas Jacobsen og Dansk Sejlunions formand Line Markert.

 

Anne-Marie Rindom blev lørdag hædret med dansk sejlsports mest prestigefulde pris, Årets Sejlsportspræstation 2021.

Prisen får hun for sit OL-guld i Laser Radial-klassen under OL i Japan. En guldmedalje, hun sikrede på dramatisk vis efter to gule flag og tab af en hel del point i sidste kvalifikationssejlads inden finalen.

– Det betyder rigtig meget for mig at få prisen for Årets Sejlsportspræstation. Det er en stor anerkendelse af alt det arbejde, der ligger bag guldmedaljen og en kæmpe ære, siger hun.

Prisen blev uddelt under Dansk Sejlunions årlige Klubkonference af Dansk Sejlunions formand Line Markert.

Selvom der har været flere markante sejlsportspræstationer i år, var der alligevel ingen i tvivl i juryen om, hvem prisen skulle gå til, fastslår hun.

– Det er absolut ikke hverdagskost, at en dansk sejler vinder OL-guld. Det er en enestående præstation, og selvfølgelig skulle det være Anne-Marie, der fik den i år, siger hun.

VM i Oman

Der er dog ikke tid til at hvile på laurbærerne for den garvede sejler. I slutningen af november begynder VM, og efter en lang pause fra Laser-jollen er hun tilbage i vante omgivelser igen.

– Jeg har sejlet mange andre både i de seneste tre måneder, og det har været rigtig fedt. Men nu nyder jeg at være tilbage i laseren, og jeg synes, det går godt. Man skal virkelig ikke undervurdere rutinen, og jeg nyder virkelig at være tilbage i faste omgivelser.

VM afholdes i Oman fra den 29 november til den 6 december. Husk, du altid kan følge med på Sejlerlandholdets facebookside.

.
Rul til toppen