Sejlerlandsholdet

Mad i verdensklasse skal hjælpe OL-sejlere til sejr

Verdensklassekokke skal hjælpe verdensklassesejlere i jagten på guldmedaljer ved OL til sommer. Dansk Sejlunion og Dansk Gastronomisk Union indgår nyt samarbejde.

Af: Julie Elver Stolberg - senest ajourført d. 2. februar 2021

Uden mad og drikke dur sejlerne ikke. En lille omskrivning af det kendte ordsprog har været direkte årsag til, at Dansk Sejlunion nu indgår et samarbejde med Dansk Gastronomisk Union, der står bag det danske kokkelandshold. Med et stort fokus på råvarer, den korrekte blanding af kulhydrater, proteiner og fedt skal landsholdskokkene sikre, at Danmarks dygtigste sejlere er fitte for fight, når konkurrencerne under OL løber af stablen til sommer.

– Vi ved, at den rigtige forplejning er en forudsætning for succes for vores sejlere, og derfor er samarbejdet med Dansk Gastronomisk Union helt på bølgelængde med vores ambition om at skabe de bedste forhold for vores sejlere under OL i Tokyo til sommer. Både den sociale del ved samværet om et måltid og det rent fysiologiske med den rette kost til elitefolk opfyldes ved samarbejdet med Dansk Gastronomisk Union, udtaler sportschef Thomas Jacobsen om det nye samarbejde.

Stort potentiale i samarbejdet

Foruden et altoverskyggende hovedfokus på at levere de bedste gastronomiske rammer for sejlerne, ser Dansk Sejlunion og Dansk Gastronomisk Union også mange andre muligheder fremadrettet i samarbejdet.

Eksempelvis arbejder parterne allerede nu på at afholde forskellige events, når coronasituationen tillader det, hvor både sponsorer og den almindelige dansker får mulighed for at komme helt tæt på de danske OL-sejlere og -kokke. Det kan være begivenheder som Kok&Sejl, matchrace, fælles CSR-projekter – mulighederne er mange.

Forplejning i verdensklasse

Ernæringsdelen spiller en stor rolle for sejlernes sportslige præstation, pointerer han. Derfor ser han frem til at samarbejde med Dansk Gastronomisk Union, der ligesom sejlerlandsholdet er vant til at præstere på topniveau.

– Den korrekte ernæring er selvfølgelig helt essentiel, men noget andet er hele settingen omkring måltidet. En kok med ild i øjnene, der har gjort sig umage, nørdet for detaljerne og optimeret sammensætningen af måltiden, smitter af på sejlerne. Det er med til at få alle på og omkring holdet til at gå den ekstra mil i jagten på guldmedaljen.

Begge hold kæmper under stort pres

Hos Dansk Gastronomisk Union udtrykker CEO Morten Juul Andersen også stor begejstring over det nye samarbejde.

– Hvis vi med vores kokke og mad kan være en lille positiv del i, at sejlerne vinder medaljer ved OL i Tokyo, vil jeg blive stolt – ikke bare som direktør for Dansk Gastronomisk Union – men som dansker, siger han og fortsætter:

– Dansk Sejlunion har en stolt, lang olympisk historie, hvor koryfæer som Paul Elvstrøm, Valdemar Bandolowski over Jesper Bank til dagens stjerner som Anne-Marie Rindom er med til, at vi som danskere sidder ved skærmen og følger sejlsporten tæt ved OL. I vores fag er OL og VM også de største begivenheder, og senest vandt vores danske cateringlandshold guld ved OL i januar sidste år i Stuttgart. Det at skulle præstere under pres ved en stor konkurrence, hvor man har forberedt sig år i forvejen, er ligeledes et fællestegn for Dansk Gastronomisk Union og Dansk Sejlunion. Vi glæder os til at kunne lave god og korrekt sammensat mad, siger Morten Juul Andersen.

En opskrift på succes

Også Team Danmarks konstituerede direktør, Per Boldt Jørgensen, glæder sig over det nye samarbejde.

– Når to landshold i verdensklasse samarbejder, må det være en opskrift på succes. Den rigtige kost er vigtig for atleter, og både kokkelandsholdet stræber ligesom sejlerlandsholdet efter at levere det ypperste. Jeg er sikker på, at de med god sparring fra Team Danmarks eksperter kan sammensætte måltider i verdensklasse til sejlerne, siger Per Boldt Jørgensen.

.
Rul til toppen