Træneruddannelserne styrkes gennem ny ansættelse

Kristina Dannefer, ny konsulent i Dansk Sejlunion, skal sikre, at særligt træneruddannelserne bliver ført styrket ind i fremtiden.

Senest ajourført d. 4. marts 2021

Det er helt afgørende for sejlsporten, at vi også i fremtiden har dygtige trænere ude i klubberne. Trænere, der kan se et fagligt og måske også jobmæssigt potentiale i at gå trænervejen i sejlsporten. Derfor har Dansk Sejlunion ansat 33-årige Kristina Dannefer i en nyoprettet stilling som konsulent for træneruddannelserne.

Hendes primære arbejdsopgaver bliver først og fremmest at udvikle Dansk Sejlunions træneruddannelser, sammensætte programmer for videreuddannelse af trænere på forskellige niveauer og facilitere trænernetværk.

Om Kristina Dannefer

33 år og uddannet lærer. Er i dag medlem af K.A.S. og har blandt andet sejlet på deres pigehold på J/70eren.

Har gennem mange år været træner i Fredericia Sejlklub og senere i Hellerup Sejlklub samt undervist på Dansk Sejlunions træneruddannelser.

Kristina Dannefer er uddannet lærer og har arbejdet mange år i både efterskole- og specialskoleverdenen. Samtidig har hun sejlet, siden hun var barn, været træner i både Fredericia og Hellerup Sejlklub og har i flere år selv undervist på Dansk Sejlunions træneruddannelser.

Udvikling af uddannelse og netværk

Derfor har hun både praktisk erfaring med planlægning af undervisning samt viden om, hvad der skal til for at etablere gode træningsmiljøer, forklarer hun.

– Noget af det første, jeg vil have fokus på, er, hvordan vi kan få skabt en træneruddannelse som i høj grad favner både fagligheden samt de pædagogiske og menneskelige aspekter i det at undervise. Her glæder jeg mig til at søsætte nye initiativer, der både skal forny og forbedre uddannelsen. Et andet område, jeg også kommer til at kigge på, er, hvordan vi kan sikre, at trænerne rundt om i klubberne får mulighed for at sparre med hinanden og med os her i Dansk Sejlunion.

Som både sejler, træner og lærer har hun gjort sig mange erfaringer og observationer i forhold til at undervise børn og unge især. Det kommer også til at blive afspejlet i det arbejde, hun nu står overfor.

– Jeg har en stor passion for, at der bliver lavet god, varieret og sjov undervisning og træning i sejlklubberne. For at det kan lade sig gøre, mener jeg, at vi skal uddanne og inspirere vores dygtige trænere til at blive endnu bedre og skabe en lyst og nysgerrighed i forhold til at blive ved med at dygtiggøre sig som trænere. Jeg glæder mig til at komme i gang med arbejdet og til at møde både nuværende og kommende trænere og ungdomsledere samt klubberne. 

’Den rigtige til jobbet’

I Dansk Sejlunion glæder Christian Lerche sig over at have budt velkommen til Kristina, der havde første arbejdsdag 1. marts.

– Jeg er virkelig glad for, at Kristina Dannefer nu er startet som ansvarlig for Dansk Sejlunions træneruddannelser. Det er et område, der har brug for et markant løft, og med Kristinas baggrund ved jeg, hun er det perfekte match til jobbet. Jeg er sikker på, at trænerne nok skal blive lige så begejstrede for Kristina, som jeg er, for hun er den helt rigtige til at sætte turbo på udviklingen af vores træneruddannelser.

.
Rul til toppen