Dansk Sejlunion undersøger kvinder i sejlsport

Dansk Sejlunion står bag ny undersøgelse, der sætter fokus på barrierer og muligheder for kvinder i sejlsport for at styrke rekruttering og fastholdelse.

Senest ajourført d. 28. april 2021

Dansk Sejlunions netop offentliggjorte medlemstal viser, at blot 24 procent af alle medlemmer er kvinder. Andelen af kvinder i det frivillige arbejde er ofte endnu lavere, og på nogle områder nærmest ikke-eksisterende. Få kvinder engagerer sig eksempelvis som stævneleder, kapsejladsansvarlig eller klubformand.

Festival for kvinder i sejlsport

Dansk Sejlunion bakker om den international festival for kvinder i sejlsport, Steering the Course. Festivalen sigter på at introducere flere kvinder til sejlsporten og opmuntre dem, der allerede sejler til at gå nye veje i sporten, eksempelvis som trænere, frivillige eller stævne-officials.

Steering the Course løber af stablen på den nordlige halvkugle fra fredag den 21. til søndag den 30. maj 2021 som en årlig tilbagevendende begivenhed.

Vi inviterer alle klubber til at være med og opfordrer til, at man lader sig inspirere af materialet på dansksejlunion.dk til at gennemføre egne arrangementer.

Læs mere om festivalen, og hvordan I kan være med lige her.

 

Det ønsker Dansk Sejlunion at gøre noget ved. Derfor har vi udarbejdet et spørgeskema i samarbejde med DGI Nordsjælland målrettet alle medlemmer, mænd som kvinder, af klubber under Dansk Sejlunion, der undersøger kvinders muligheder samt barrierer i sejlsport.

– Vi tror på, at diversitet styrker fællesskabet. Det er ikke et spørgsmål om at vælge nogle fra, men om at udvide vores tilbud til flere. Derfor ønsker vi nu at undersøge, hvilke barrierer der gør sig gældende for kvinder i sejlsport, herunder både som medlemmer og som frivillige, og hvordan det maritime fællesskab opleves af begge køn, siger Line Markert, formand for Dansk Sejlunion.

Data skal gøre Dansk Sejlunion klogere

Samtidig er en del af undersøgelsen også dedikeret til at gøre Dansk Sejlunion klogere på de løsninger, der kan medvirke til motivere flere kvinder til at prøve kræfter med sejlsport og til klubbens frivillige arbejde.

Datagrundlaget fra undersøgelsen vil blive brugt internt i forhold til at søsætte konkrete initiativer, der blandt andet skal gøre det mere attraktivt for kvinder at bidrage til det frivillige arbejde i klubberne.

Samtidig vil resultaterne bliver præsenteret på en konference, når undersøgelsen er afsluttet, hvor alle interesserede fra Sejlerdanmark er inviteret med. Nærmere info følger snarest.

Har du endnu ikke modtaget et link til spørgeskemaet, kan du tilgå undersøgelsen her.

Fakta om kvinder i sejlsport

  • 76 procent af medlemmer er mænd (2019)
  • 24 procent af medlemmer er kvinder (2019)
  • For medlemmer over 25 år er 22 procent kvinder (2019)
  • For medlemmer under 25 år er 38 procent piger/kvinder (2019)
  • Dansk Sejlunions sejlerskole-kontakt er 10 procent kvinder (2020)
  • Dansk Sejlunions kapsejlads-kontakt er 1,5 procent kvinder (2020)
  • Dansk Sejlunions ungdoms-kontakt er 17,4 procent kvinder (2020)
  • Ansatte i Dansk Sejlunion: 7 kvinder og 19 mænd (2021)
  • Dansk Sejlunions bestyrelse: 3 kvinder og 5 mænd (2021)
.
Rul til toppen