Den nationale rangliste til VM i e-sejlsport åbner

Dansk Sejlunion åbner i dag den nationale rangliste i e-sejlsport, som afgør, hvilke spillere der skal repræsentere Danmark i e-verdensmesterskabet til efteråret.

Af: Julie Elver Stolberg - senest ajourført d. 1. februar 2021

Alle er inviteret til at sejle med, når Dansk Sejlunion i samarbejde med World Sailing og spilplatformen Virtual Regatta i dag åbner for den nationale rangliste. En liste, som afgør, hvem der bliver udtaget til playoff-sejladserne til verdensmesterskaberne for e-sejlsport i september og oktober.

De ti bedste e-sejlere på den danske rangliste kvalificerer sig direkte til playoff-sejladserne, hvor 800 e-sejlere fra hele verden skal dyste videre om én af de seks pladser i finalesejladserne.

Det er anden gang World Sailing inviterer til et e-verdensmesterskab, og Dansk Sejlunion har netop indgået et formelt partnerskab med WS om at føre en dansk rangliste. En naturlig udvikling set i lyset af, at Dansk Sejlunion i 2019 anerkendte e-sejlsport som en selvstændig disciplin under sejlsporten, siger Christian Lerche, direktør i Dansk Sejlunion.

– E-sejlsport er en sport i vækst, og som forbund ser vi en enestående mulighed i at kunne aktivere endnu flere sejlere i vores fællesskaber gennem e-sporten. Det er oplagt for vores sejlklubber at bruge tiden under coronanedlukningen til at introducere e-sejlsport blandt deres medlemmer, og ranglisten med mulighed for VM-kvalifikation er en perfekt anledning til at komme i gang.

Vind præmier til Dansk Sejlunions kick off-stævne

Dansk Sejlunions optaktsstævne afholdes torsdag den 4. februar klokken 20.30.

Du kan følge med, få koder til spillet og mere info via Discord, der er en online kommunikationsplatform, hvor stævner annonceres, taktik diskuteres, og hvor der er hjælp at hente for dig, der er helt ny på Virtual Regatta. Uanset om du vil sejle med om kvalifikationen til VM eller bare har lyst til at sejle for sjov, er det en god ide at være med på Discord.

Du kan også tilgå Dansk Sejlunions kickoff-stævne på Sailranks lige her.

Der dystes i fem sejladser plus medal race med præmier til de tre bedste sejlere - et VIP-medlemskab af Virtual Regatta, der gælder frem til den 31.december 2021.

Kom godt fra start

For at banke rusten af inden rangliste-sejladserne for alvor går i gang, afholder Dansk Sejlunion et kick off-stævne den 4. februar klokken 20.30. Der dystes i fem sejladser, og de dygtigste går videre til medal race.

Stævnet er en oplagt mulighed for at teste formen forud for de officielle sejladser, siger Lukas Mohr, danmarksmester i e-sejlsport 2020, kaptajn på det danske hold til e-Nations Cup og nummer 38 på verdensranglisten sidste år. Han glæder sig til at konkurrere på det virtuelle vand igen sammen med rigtige mange andre danske e-sejlere.

– Jeg glæder mig vildt meget til sæsonen for alvor går i gang. VM-formatet ser i år meget lovende ud med mere fokus på sejleren. Sidste år skulle man sejle hver eneste dag frem til september, hvis man ville være med i toppen af ranglisten, hvor det i år kun er et par dage om ugen. Derudover bliver det også fedt at se, hvordan de andre danske sejlere klarer sig i de internationale stævner, der bliver afholdt i løbet af året.

I det stort anlagte e-verdensmesterskab er der mere end blot titlen på spil. Verdens bedste e-sejler kan således gå hjem med godt 60.000 kroner i præmiepenge, når finalerne afsluttes i oktober.

Rangliste

Om verdensmesterskabet

Stævnerne foregår på spilplatformen Virtual Regatta, som du kan hente i din app store.

World Sailing vil et par gange om ugen offentliggøre stævner af forskellig varighed, hvor deltagerne dyster mod andre e-sejlere fra hele verden i kampen om placeringen på ranglisten.

Ranglisten udgøres af de point, man får samlet sammen i de forskellige stævner. Et stævne består af et antal sejladser, man minimum skal sejle for at blive ranket. Har man mod på at sejle mere end minimum, kan man forbedre sin score ved at sejle en bedre serie. Sejler man mindre end minimum, vil man få 0 point for de sejladser, man mangler.

Danmarks ti bedstplacerede e-sejlere går videre til playoff-sejladserne til e-VM. Som ekstra bonus vil den nationale rangliste også danne en del af grundlaget for spillerudtagelsen til Nations Cup senere på året. En konkurrence, hvor Danmark sidste år sluttede på en flot fjerdeplads.

Finalepladser til VM fra andre stævner

Foruden de seks pladser, der skal findes blandt de dygtigste på ranglisterne, vil vinderen af den samlede verdensrangliste før playoff-sejladserne også kvalificere sig direkte til finalen. Derudover vil vinderne af en række særlige stævner som eksempelvis eSailGP, PRADA Cup og Olympic Regatta også kvalificere sig direkte til finalen i e-VM.

.
Rul til toppen