Dansk Sejlunion indstiller Hans Natorp til formandsposten for DIF

Hans Natorp, sejler og nuværende næstformand i DIF, indstilles af Dansk Sejlunion til idrættens mest magtfulde post.

Senest ajourført d. 24. marts 2021

Når Danmarks Idrætsforbund skal vælge ny formand til maj, er det med sejler og tidligere formand for Dansk Sejlunion på stemmesedlen. Dansk Sejlunion har således indstillet den nuværende næstformand i DIF, Hans Natorp, til formandsposten.

Hans Natorp har bred erfaring i idrætten, både som udøver og som leder. I 1988 repræsenterede han selv de danske farver som sejlsportsatlet ved de Olympiske Lege i Seoul, og han er fortsat aktiv motionist i flere idrætter. Derfor har Natorp både blik for breddeidrætten og for eliten, hvilket er nødvendigt som frontfigur for idrætten, siger Line Markert, formand for Dansk Sejlunion.

– Det glæder mig, at vi nu kan offentliggøre vores indstilling af Hans Natorp til formandsposten i DIF. Som idrætsleder og politiker har han varetaget flere centrale funktioner i den organiserede idræt nationalt og internationalt. Det har givet ham indsigt, erfaring og ikke mindst et værdifuldt netværk til gavn for hele dansk idræt, siger hun.

Værdibaseret og løsningsorienteret

Hans Natorp er med andre ord en oplagt kandidat til posten som formand for Danmarks Idrætsforbund og Danmarks Olympisk Komité, påpeger hun.

– Vi kender Hans Natorp som en uegennyttig og værdibaseret foreningsmand, der fokuserer på idrætten og søger løsninger, der kan samle størst mulig opbakning. Derfor er det også med stor glæde, at vi i dag har sendt vores indstilling af Hans Natorp til formandsposten i DIF, siger hun.

At det netop er Dansk Sejlunion, der opstiller Hans Natorp, er hovedpersonen selv både glad og stolt over, siger han.

– Sejlsporten og fællesskabet på en båd og i foreningslivet har formet mig til den, jeg er i dag. Jeg er aldrig i tvivl om, at vejen til målet er båret af den solide holdindsats og det stærke fællesskab. Det er en ære, at Dansk Sejlunion indstiller mig til at stå i spidsen for det helt store fællesskab i dansk idræt – vi er alle på samme hold i Danmarks Idrætsforbund, fastslår Hans Natorp.

.
Rul til toppen