Hans Natorp ny formand for Danmarks Idrætsforbund

DIF’s repræsentantskab har netop valgt Hans Natorp, sejler og tidligere formand for Dansk Sejlunion, som ny formand for DIF.

Senest ajourført d. 18. juni 2021

Hans Natorp, tidligere formand for Dansk Sejlunion, er netop valgt som ny formand for Danmarks Idrætsforbund.

Det står klart efter Danmarks Idrætsforbunds repræsentantskab på årsmødet lørdag har afholdt valg til bestyrelsen. Her stillede DIF’s to næstformænd, Hans Natorp og Thomas Bach, opstillet af Dansk Arbejder Idrætsforbund, begge op til formandsposten. Med stemmerne 75 mod 71 var valget tæt, men faldt i sidste ende ud til Natorps fordel. Thomas Bach fortsætter i stedet på posten som næstformand.

Solid erfaring

Hans Natorp, der blev indstillet til formandsposten af Dansk Sejlunion, kommer med en bred erfaring i idrætten, både som udøver og som leder.

Det er derfor også en glad Line Markert, formand for Dansk Sejlunion, der ønsker Hans Natorp tillykke med valget.

– Vi er i sagens natur glade for, at valget faldt ud til fordel for Hans, som jo er indstillet af Dansk Sejlunion. Han har solid idrætslig erfaring og kender idrætsverdenen indefra som både OL-atlet, motionist, leder og politiker. Det, er vi sikre på, bliver en kæmpe fordel i det arbejde, han nu står overfor, siger hun.

I 1988 repræsenterede Hans Natorp selv de danske farver som sejlsportsatlet ved de Olympiske Lege i Seoul, og han er fortsat aktiv motionist i flere idrætter.

– Hans har et værdifuldt netværk både nationalt og internationalt og er samtidig formet af idrættens stærke fællesskab. Det er en kæmpe gevinst for dansk idræt. Jeg glæder mig meget til at skulle arbejde tættere sammen med Hans fremover, siger hun.

Et farvel til Niels Nygaard

Valget af Hans Natorp betyder også et farvel til afgående formand Niels Nygaard. Efter 14 år på posten forlader Nygaard posten i DIF, men bliver alligevel i familien, da han fremover skal varetage en anden vigtig rolle i dansk sport som formand for DIF og Team Danmarks kommercielle selskab Sport One Danmark.

- Niels Nygaards indsats for dansk idræt har været helt enestående. De fleste mennesker har både stærke og svage sider, men i Niels’ tilfældet er de svage side svære at få øje på. Jeg ønsker ham mest mulig held og lykke i hans nye hverv, siger Line Markert.

.
Rul til toppen