Holbæk vinder endnu engang First Sejlerskole Cup

Holbæk Sejlklubs sejlerskole stod endnu en gang øverst på skamlen efter årets store First Sejlerskole Cup, der blev afholdt i Kerteminde Sejlklub.

Senest ajourført d. 12. september 2021

First Sejlerskole Cup 2021 i Kerteminde var igen en succes med skiftende vind og fint vejr med undtagelse af en enkelt regnbyge.

Sejladserne blev afviklet i Kerteminde Sejlklubs H-både og Holbæk Sejlklubs Sejlerskole leverede igen det bedste hold. Dermed beholdt de det prestigefyldte 'Gyldne Spilhåndtag' efter at have vundet den senest afholdte Sejlerskole Cup i 2019.

Efter lørdagens indledende sejladser og Medal Races kunne vestsjællænderne hen under aften således træde op på sejrsskammelens øverste trin, flankeret af Holbæk Sejlerskoles andet hold og KDY på 3. pladsen.

Tidligere vindere

2020- Aflyst

2019 - Holbæk Sejlklub

2018 - Middelfart Sejlklub

2017 - Aarhus Sejlklub

2016 - Aarhus Sejlklub

2015 - Gilleleje Sejlklub

2014 - Aarhus Sejlklub

2013 - Struer Sejlklub

2012 - Aarhus Sejlklub

Flotte sejladser

Ved First Sejlerskole Cup er der en instruktør med i bådene som passiv 'vagthavende', men det er de nye sejlere, der håndterer manøvrerne.

Under præmieoverrækkelsen roste baneleder Bjørn Stephensen sejlerne for at have leveret flotte sejladser med tætte starter - men tilføjede, at man helst skal undgå kollision - også selvom man har retten til vejen.

Som vanligt var der dog ikke kun fokus på konkurrencen. First Sejlerskolecup handler mindst lige så meget om hygge på havnen og de gode sejlersnakke rundt om grillen efter sejladserne.

Stævnet er således en god mulighed for at prøve kræfter med kapsejlads for første gang i trygge rammer, hvor alle er på samme niveau.

.
Rul til toppen