Japans ambassadør tog imod til en snak om OL
Onsdag mødtes Dansk Sejlunion med Japans ambassadør, der ser frem mod ualmindeligt OL.
Onsdag mødtes Dansk Sejlunion med Japans ambassadør, der ser frem mod ualmindeligt OL.
Onsdag 26. maj mødtes Dansk Sejlunions formand Line Markert, sportschef Thomas Jacobsen og direktør Christian Lerche med Japans ambassadør i Danmark, Manabu Miyagawa, og andensekretær på ambassaden, Sema Yusuke for at drøfte forberedelserne til OL i Tokyo, der indledes om mindre end to måneder.
Ambassadøren var overbevist om, at legene gennemføres efter de planer, der nu ligger, selvom det bliver en højst ualmindelig afvikling med fraværet af udenlandske tilskuere. Der er stor opmærksomhed omkring håndteringen af Covid19 i Tokyo.
I følge ambassadøren har bystyret i Tokyo netop bedt om af få forlænget de aktuelle Covid19-restriktioner i byen i yderligere nogle uger i et forsøg på at få pandemien endnu mere under kontrol. Han var opmærksom på de lokale protester mod legenes gennemførelse, men pegede også på, at der i forbindelse med OL altid er lokal modstand, der efterfølgende vendes til begejstring og stolthed. Det håbede han også ville blive tilfældet denne gang.
Vi orienterede fra dansk side om sammensætningen af det danske hold med deltagere i fem klasser og om de danske forberedelser og forhåbninger. En af vores store udfordringer bliver håndteringen af det varme og fugtige klima. Vi roste de lokale værter for forberedelserne af OL-sejladserne.
Endelig orienterede vi til ambassadørens glæde om, at der består en helt særlig, positiv relation mellem dansk sejlsport og den lokale sejlklub, Enoshima Yacht Club. Klubben blev etableret forud for OL i Tokyo i 1964 med opbakning fra Kongelig Dansk Yachtklub.
Et medlem af KDY, vores OL-deltager Jonas Warrers farfar, stod dengang i spidsen for et dansk initiativ med en donation af Optimist-joller til den nye, japanske klub. Sejlsport var på det tidspunkt ikke udbredt i Japan, og den lokale havn og farvand var forbeholdt fiskerne.