Kampvalg til Dansk Sejlunions bestyrelse – her er kandidaterne

Seks mænd og to kvinder har meldt sit kandidatur til Dansk Sejlunions bestyrelse, når generalforsamlingen til marts skal vælge fem medlemmer for perioden 2021-2023.

Af: Julie Elver Stolberg - senest ajourført d. 24. januar 2021

23. januar udløb fristen for at stille op til en af de fem pladser i Dansk Sejlunions bestyrelse, der er på valg, når generalforsamlingen mødes til marts. Otte kandidater har meldt sit kandidatur, heraf seks mænd og to kvinder.

Tre af kandidaterne sidder allerede i bestyrelsen, og ønsker dermed genvalg. Det gælder Christian Sparre Hangel (Frederiksund Sejlklub), Jørgen Thorsell (KDY) samt Per Risvang (Aarhus Sejlklub), der som suppleant kom ind i bestyrelsen og erstattede Jens Haugaard, der efter længere tids sygdom gik bort i maj sidste år.

Derudover har Jens Kofoed (Virksund Sejlklub), Lotte Meldgaard Pedersen (KDY), Michael Rasmussen (Nivå Bådelaug), Nils Andersen (Marselisborg Sejlklub) og Pia Bay (KDY) også meldt sig på banen i kampen om de fem pladser.

Du finder en oversigt over alle kandidaterne her, hvor du også kan læse deres valgoplæg.

Om generalforsamlingen

Der skal vælges fem kandidater samt en suppleant, når Dansk Sejlunions generalforsamling mødes den 20. marts 2021 kl. 13.00 – 17.00 på Dalum Landbrugsskole, Landbrugsvej 65, 5260 Odense.

Du kan læse meget mere om generalforsamlingen her.

Indkomne forslag

Der er ikke til denne generalforsamling indkommet forslag fra medlemsklubberne, men generalforsamlingen, skal igen behandle et forslag fra Egå Sejlklub om at skrive kredsene ud af Dansk Sejlunions vedtægter. Forslaget blev behandlet på sidste års generalforsamling, hvor der var et stort flertal for forslaget. Forslaget skal behandles igen, fordi der på sidste generalforsamling ikke var tilstrækkeligt fremmøde til at vedtage vedtægtsændringen.

Med forslaget ønsker Egå Sejlklub at åbne op for interessebaserede fællesskaber i stedet for geografiske.

Læs hele forslaget her.

Et stærkt felt

Bestyrelsen i Dansk Sejlunion sætter på et strategisk niveau retningen for sejlunionens indsatser og prioriteringer og har et helikopterperspektiv på sejlsportens udvikling i hele landet. Derfor glæder det Line Markert, formand for Dansk Sejlunion, at så mange kandidater har lyst til at bidrage til det vigtige arbejde.

– Det gør mig glad og stolt, at der er så mange, der har lyst til at bruge deres kræfter i sejlunionens bestyrelse og arbejde for, at Danmark fortsat er et attraktivt sted at dyrke sejlsport i alle former og én af verdens bedste sejlsportsnationer. Det er et stærkt felt af kandidater, der har meldt sig på banen, som alle brænder for klublivet og udviklingen af sejlsporten. Uanset hvem, generalforsamlingen vælger til bestyrelsen, bliver det godt, og jeg glæder mig til at lære de kommende bestyrelsesmedlemmer bedre at kende.

Et farvel til gode kræfter

Nuværende bestyrelsesmedlem Anne Skovbølling genopstiller ikke, mens Peter Bjerremand Jensen udtræder et år før tid og efterlader en tom stol, der skal besættes.

– Det er selvfølgelig altid ærgerligt, når gode kræfter stopper, men jeg har fuld forståelse for deres beslutning. Derfor vil jeg også gerne rette en stor tak til Anne og Peter. De har leveret en stor indsats i bestyrelsesarbejdet, og jeg kommer til at savne deres mange gode input og holdninger i bestyrelsen, siger hun.

.
Rul til toppen