Mindeord – Et fyrtårn i surfmiljøet, Bent Ulrik Niss, er død

Efter akut sygdom døde Bent Niss onsdag d. 6. januar. Bent blev 53 år.

Bent Ulrik Niss (th.)
Af: Henrik Tang Kristensen - senest ajourført d. 9. januar 2021

Mange mennesker i Sejlerdanmarks frivillige foreningsarbejde og i særdeleshed i surfmiljøet har haft fornøjelsen af at møde og samarbejde med Bent Ulrik Niss, der er taget herfra i en alt for ung alder.

Nysgerrighed og vilje til at forandre var nogle af Bents kvaliteter. Bent var således en tro sparringspartner i Dansk Sejlunions breddearbejde inden for klubudvikling og aktivitetskoncepter. Han var meget aktiv i forskellige netværk som fx i projektet Vild med Vand og i forskellige kommunale, regionale og nationale sammenhænge til sejlsportens fremme.

For Bent var der aldrig langt fra idé til handling, og i uselvisk beskedenhed havde han altid både lyst og evne til at dele sine erfaringer fra en mangeårig karriere i det frivillige foreningsliv. Gennem de seneste år blev det til talrige foredrag og oplæg til netværksmøder, på Dansk Sejlunions klubkonferencer, mini-klubkonferencer og på instruktøruddannelse. Senest var Bent med til at kvalificere Dansk Sejlunions ny Diplomsejlerskole, ligesom han var den primære drivkraft i udviklingen af det regionale stævnekoncept Freeride Fun Cup for windsurfere – en serie af breddestævner, som han også var koordinator for.

I miljøerne i windsurfing og SUP var Bent gennem mange år et fyrtårn for aktiviteter på lokalt, regionalt og nationalt niveau. Herunder var Bent idémand bag og stævneleder til DM og NM i windsurfing til multisportseventen Rønbjerg Open, som var et fast stævne i regi af Dansk Brætsejler Organisation.

Frem for alt var Bent en frivillig ildsjæl, der med stor begejstring og energi satte ambitiøse mål for klubudvikling i sin hjemklub i Nørresundby, Nordjysk Windsurfing Klub – en udvikling, som udmøntede sig i, at Bent som primus motor for et ambitiøst, langsigtet og succesfuldt klubudviklingsprojekt blev kåret som vinder af Dansk Sejlunions Klubudviklingspris i 2017.

Både i sit professionelle arbejdsliv og i foreningsarbejdet var Bent optaget af at skabe muligheder for det enkelte menneske og at dyrke fællesskaber. Med hjertevarm nysgerrighed havde Bent en særlig evne til at finde det enkelte menneskes individuelle kvaliteter og motivation, så alle kunne få tildelt opgaver, de både kunne løfte og vokse med. I fællesskaber og netværk var retfærdighed, samarbejde, selverkendelse, anerkendelse samt forpligtelse nøglebegreber for Bent.

Som sejlsportsmand havde Bent en alsidig karriere i jollesejlads, kølbådssejlads, windsurfing og SUP. I de seneste 15 år var Bent særligt ivrig udøver i windsurfing og SUP.

Bent vil blive savnet som en tro sparringspartner i Dansk Sejlunions breddearbejde.

Når klokkerne ringer Bent afsted på hans sidste rejse, ringer klokkerne også for personer, som vil videreføre Bents værdifulde indsatser for udvikling i sejlsporten. Bisættelsen finder sted fredag d. 15. januar kl. 11 fra Gug Kirke. Pga. corona-restriktioner kan man kun deltage med familiens invitation.

Der vil på et senere tidspunkt blive afholdt en mindehøjtidelighed i Nordjysk Windsurfing Klub.

Bent efterlader sig sin hustru, Ulla Bertelsen Niss, samt deres to sønner, Oskar og Kristian.

Æret være Bents Niss’ minde!

.
Rul til toppen