Nye coronaregler giver sejlsporten bedre forhold

Med det lempede forsamlingsforbud for den organiserede foreningsidræt er det nu muligt at gennemføre mange aktiviteter i sejlklubberne.

Af: Julie Elver Stolberg - senest ajourført d. 28. februar 2021

Regeringens udmelding om, at den organiserede foreningsidræt igen kan mødes og træne sammen i større grupper, er en rigtig god nyhed.

Åbningen kommer med perfekt timing, nu hvor vi i Sejlerdanmark står over for sæsonstart.

Ny struktur på siderne om corona

For at gøre det så let som muligt for dig at finde den information, du har brug for, har vi nu samlet alle oplysninger om corona på en enkel side. På den måde slipper du for at skulle orientere dig på flere forskellige sider, hvis du varetager flere roller i klubben.

Det betyder, at uanset om du leder efter retningslinjer for sejlerskole, træning eller kapsejlads eller blot ønsker at blive klogere på de generelle råd til klubber eller fritidssejlere er det her, du skal klikke ind. 

Med navigationsbjælken i sidens venstre del kan du let klikke rundt mellem de forskellige afsnit og bevare overblikket over informationerne.

Du finder vores samlede side med spørgsmål og svar om corona her.

Med et loft på 25 kan vi gennemføre mange aktiviteter. Alle de sejlere, der har været nødsaget til at træne alene eller i små grupper hele vinteren, kan igen komme på vandet i et større felt. Sejlerskoler kan gennemføre udendørs undervisning, og vi kan begynde at sejle kapsejlads under de former, vi kendte fra efteråret før vinterens store nedlukning.

Vi har nu opdateret vores coronainformationer på dansksejlunion.dk efter de retningslinjer, vi har modtaget fra DIF og Kulturministeriet.

Her kan du som sædvanlig finde råd og vejledning i forhold til de nye muligheder, åbningen giver os. Blandt andet kan det igen lade sig gøre at samle op til 500 personer til kapsejlads, hvis visse krav overholdes, ligesom det er tilladt at træne flere grupper af op til 25 samtidig.

Foreningslivet og fælles træning har stor betydning for det mentale velvære. Det er særdeles positivt, at politikerne har øje på det i deres forhandlinger og givet os i den organiserede foreningsidræt lempeligere vilkår.

Solen skinner, bådene er snart i vandet, og vi har meget at glæde os over.

.
Rul til toppen