Dansk Sejlunion og OMT indgår nyt spændende partnerskab

Dansk Sejlunion er stolt af at byde Odense Maritime Technology A/S velkommen ombord som partner for Sejlunionen og det danske sejlerlandshold.

Af: Foto: Peter Brøgger - senest ajourført d. 10. november 2021

Dansk Sejlunion udvider kredsen af partnere og byder nu velkommen til den globale maritime konsulentvirksomhed Odense Maritime Technology (OMT). Det nye partnerskab skal være med til at styrke dansk sejlsport og samtidig skabe grundlag for bedre rekrutteringen til de maritime erhverv og sætte strøm til den grønne omstilling af det blå Danmark.

En del af den nye aftale betyder blandt andet, at de to parter i 2022 lancerer den første udgave af OMT Maritime Design Cup. Her inviteres sejlere og studerende fra en række ingeniøruddannelser til at sejle kapsejlads mod hinanden under kyndig instruktion af nogle af Danmarks dygtigste landsholdssejlere. Ligeledes inviteres alle OMT-medarbejdere til en dag på vandet, hvor Dansk Sejlunion blandt andet gør det muligt at prøve kræfter med olympiske joller sammen med sejlerlandsholdet.

OMT Multi Purpose Patrol Vessel, der bruges til mange opgaver herunder eftersøgning og redning på havet.

Kåre Groes Christiansen, CEO hos OMT, glæder sig over samarbejdet, som han ser et stort potentiale i:

– De fleste ved, at vi i Danmark har nogle af verdens dygtigste sejlere, og at vi er hjemsted for nogle af verdens førende rederier. Men vi er faktisk også nogle af de bedste i verden til at designe skibe. Hvis vi skal fastholde den position, er vi nødt til at få næste generation på banen, siger Kåre Groes Christiansen og fortsætter:

– Vi står lige nu over for at skulle udvikle fremtidens grønne færger samt de skibe, der skal passe på Danmark og danske sejlere samt handelsflåden ude i verden. Vi ser derfor en stor mulighed i samarbejdet med Dansk Sejlunion i forhold til at vise, at man som sejler også kan arbejde professionelt med skibe. Det budskab glæder vi os meget til at udbrede, siger han.

En stolt søfartsnation

Hos Dansk Sejlunion er direktør Christian Lerche ligeledes begejstret over det kommende partnerskab:

– Vi deler en fælles kærlighed og mange værdier om livet til søs, og jeg ser frem til at eksekvere på de mange spændende initiativer, vi nu søsætter sammen. Danmark er en stolt søfartsnation, og kan vi gennem vores samarbejde bidrage til, at flere unge får øjnene op for, at sejlsport også kan føre til en professionel karriere, giver det rigtig god mening for os.

OMT indtræder som partner i Dansk Sejlunions nye partner-setup, der forsat involverer TORM som hovedpartner. Dermed samler Dansk Sejlunion nogle af de førende maritime kræfter i en stærk alliance.

– Det er vigtigt for os, at vores partnere også kan se en værdi i hinanden. I den sammenhæng er TORM og OMT et perfekt match. Det glæder mig, at vi som union er lykkes med at samle så stærke kompetencer omkring os, og at vi nu i fællesskab får mulighed for at arbejde for sejlsportens og branchens bedste, fastslår Christian Lerche.

Partnerskabet mellem OMT og Dansk Sejlunion løber i første omgang frem mod OL i 2024.

For mere info, kontakt

Kåre Groes Christiansen, CEO hos OMT
Tlf: 2140 4422, mail: kgc@odensemaritime.com

Christian Lerche, Direktør i Dansk Sejlunion
Tlf: 8820 7001, mail: christian@sejlsport.dk

Foto: Peter Brøgger

.
Rul til toppen