Tokyo 2020 | Sejlerlandsholdet

Anne-Marie Rindom vinder OL-guld

Efter en nervepirrende afslutning vinder Anne-Marie Rindom OL-guld i Japan. En historisk medalje, der er den første danske guldmedalje nogensinde i en laserklasse.

Senest ajourført d. 1. august 2021

Det var en ubeskrivelig glad Anne-Marie Rindom, der lykkedes med at sejle OL-guldet hjem i Japan her til morgen. En medalje, der på mange måder er historisk. Det er den første kvindelige OL-guldmedalje siden 1996, den første guldmedalje nogensinde i en laserklasse og den første guldmedalje siden 2008. Anne-Marie Rindom er en af Danmark bedste kvindelige sejler nogensinde, hvilket OL-guldet i den grad cementerer.

Finalen blev en nervepirrende sejlads med tæt kamp om pointene. Selvom Rindom i størstedelen af ræset lå øverst i tabellen, var Marit Bouwmeester flere gange tæt på at sejle fra hende. Men stærk som hun er, lod hun sig ikke slå ud og krydsede målstregen som 7’er kun få meter efter Bouwmeester.

Stort for dansk sejlsport

Med den placering var guldet hjemmet for den 30-årige Horsens-sejler. En kæmpe præstation – ikke blot for Anne-Marie Rindom selv og Piotr Wojewski, hendes træner gennem mange år, men også for dansk sejlsport og dansk idræt.

’Det er så stort, og jeg er så glad på Anne-Marie og Piotrs vegne. De har arbejdet frem mod dette øjeblik i rigtig mange år, og jeg er ikke bleg for at indrømme, at jeg sad med tåre i øjenkrogen, da hun krydsede mållinjen, siger Line Markert, formand for Dansk Sejlunion.

Hun overværede finalen sammen med landsholdssejlere, sejlsportsfans og resten af Dansk Sejlunion på storskærm i Tuborg Havn ved TORM Meeting Point. Her sprang champagnepropperne kort efter det stod klart, at Anne-Marie tog guldet hjem.

- Det var både nervepirrende og lidt for spændende at følge sejladsen. Jeg føler nærmest, jeg har løbet et helt maraton. Heldigvis ender det godt, og det har hun i den grad fortjent. Det viser i virkeligheden meget godt, hvad det er, sejlsport kan. Det er komplekst, intenst, fuld af energi og bringer følelserne i kog. Jeg er en meget stolt og glad formand i dag, fastslår hun.

.
Rul til toppen