Sejlerlandsholdet

Peter Hansen ny cheftræner i Elite- og Talentcenter Aarhus

Efter OL overtager 49er-landstræner Peter Hansen roret efter Finn 'Beton' Jensen som cheftræner i Elite- og Talentcenter Aarhus 1. september.

Senest ajourført d. 30. juni 2021

Peter Hansen, nuværende 49er-landstræner i Dansk Sejlunion, bliver efter sommerens OL den centrale drivkraft bag sejlsportens Elite- og Talentcenter i Aarhus (ETC Aarhus). Han overtager jobbet efter Finn 'Beton' Jensen, der efter mange år posten nu går på pension.

Gennem ti år har Peter Hansen arbejdet med den øverste elite i dansk sejlsport. Fremover skal han nu også fokusere sine kræfter i arbejdet med talenterne.

– Jeg glæder mig til at bidrage til det miljø, jeg selv har nydt godt af som både sejler og træner og få mulighed for at give noget igen. Der er et kæmpe potentiale i Elite- og Talent Center Aarhus, og det bliver spændende at skulle bidrage til udvikling af miljøet og træningsmulighederne i Aarhus, siger Peter Hansen om sit nye job.

Med sine forskellige roller inden for sejlsport har Peter Hansen gennem en stor del af sit liv arbejdet for at gøre talent- og elitearbejdet i dansk sejlsport succesfuldt. Derfor var Peter Hansen også det helt rigtige valg til stillingen, siger Jørgen Ringgaard, formand for Styregruppen bag ETC Aarhus:

– Med et stort fagligt engagement og en unik viden om dansk sejlsport er der ingen tvivl om, at Peter har det, der skal til, for at lykkes i jobbet. Centeret har for nyligt formuleret en ny strategi for den videre udvikling, og vi ser meget frem til at sætte mål og retning for arbejdet de næste år i samarbejde med Peter, fastslår han.

Et bredere fokus på sporten

Selvom den primære arbejdsplads fortsat er i Sejlsportscenteret i Aarhus, bliver arbejdsopgaverne væsentligt anderledes for den erfarne træner. Fremover vil Peter Hansen således skulle have et langt bredere perspektiv på sejlsportens generelle udvikling og en styrket kontakt til klubberne.

– Min filosofi har altid været, at det er den hjemlige træning, der skaber udviklingen, også for den øverste elite. Den danske model, hvor vi videndeler på tværs af niveauer, er det vigtigste element for både talenternes og elitens udvikling. At gøre den hjemlige træning kvalitetsfuld for eliten og skabe en tryg, struktureret træning for talenterne bliver det vigtigste fundament for fortsat at kunne forløse potentialet i dansk sejlsport. Samtidig håber jeg også at kunne motivere talenterne til at lægge flere træningstimer på vandet, siger Peter Hansen.

I ETC Aarhus glæder Jørgen Ringgaard sig da også over at kunne byde den ny cheftræner velkommen.

– Jeg glæder mig til, at Peter begynder, og vi sammen skal udstikke kursen for fortsat at udvikle dansk sejlsport, siger han og retter samtidig en stor tak til den afgående cheftræner, Finn ’Beton’ Jensen, der efter et langt liv i sejlsport takker af.

– Rigtig mange sejlere har gennem årene nydt godt af Finns træning og støtte. Derfor skal der også lyde en varm tak for indsatsen til Finn, der gennem årene har bidraget til at udvikle nogle af landets dygtigste sejlere, afslutter Jørgen Ringgaard.

Om Dansk Sejlunions Elite- og Talentcentre

Dansk Sejlunions Elite- og Talentcentre er træningscentre, der servicerer unge sejlere, som vil prioritere sejlsport som en væsentlig del af deres hverdag. Vi plejer at sige, at kun skolen har højere prioritet end sporten.

Elite – og Talentcentrene er også den daglig base for olympiske sejlere i dansk sejlsport i den tid, de befinder sig i landet. Centrene har en meget vigtig funktion som lokalitet for den daglige træning i en meget stor del af året.

Centrene spiller samlet en stor rolle i det, der kaldes for 'den danske model'. Den danske model handler om, at unge og erfarne sejlere kan mødes og hjælpe hinanden med at udvikle kompetencer og deltage i den samme træning.

Dansk Sejlunions Elite- og Talentcentre er fysisk placeret i Aarhus (ETC Aarhus) og i Hellerup (ETC Øst).

De to centre samarbejder med sejlklubberne i nærområdet samt de kommuner, der er værter for centrenes lokaliteter. Centrene støttes økonomisk af Dansk Sejlunion/Team Danmark og Aarhus kommune.

.
Rul til toppen