Sejlerlandsholdet

Rask og Precht tager VM-bronze i 49er

Frederik Rask og Jakob Precht, der blot har sejlet sammen i tre måneder, vinder bronze ved 49er VM i Oman.

Senest ajourført d. 19. november 2021

Den danske 49er-besætning Frederik Rask og Jakob Precht snupper imponerende VM-bronze i Oman.

Med en syvendeplads i en nervepirrende og dramatisk finale lykkedes det besætningen at holde sig tæt på amerikanerne, der ellers truede med at snuppe medaljen fra danskerne. Således slutter de VM med 112 point – blot et enkelt point fra amerikanerne på 4. pladsen.

– Vi er megaglade og stolte. Vi vidste, at vi var hurtige, men derfra og så til at lave en medalje ved VM, er der alligevel langt. Vi har kun sejlet sammen i tre måneder, og at vi er nået hertil på så kort tid, er ret vildt, siger Jakob Precht, der landede en 5. plads ved OL i Japan sammen med Jonas Warrer.

Besætningen fik ellers en lidt hård start på VM med et par dårlige sejladser i begyndelsen af stævnet. Stille og roligt lykkedes det dem at rykke længere og længere frem i tabellen og gik således ind til finalen som 3’er. En placering, de lykkedes at holde fast i efter en lidt skidt start i Medal Race, hvor de hårdt presset af hollænderne kom sent over startlinjen.

­– Selvom det ikke var fantastisk sejlads fra vores side i finalen, så så det nogenlunde sikkert ud hele vejen igennem. Vores mentale game er nok et af de stærkeste kort, vi har som team, og det er helt afgørende for, at vi præsterer godt under pres. Det er også noget af det, der gør, at vi er lykkes med at slutte i top3 ved alle de stævner, vi har deltaget i sammen, forklarer Frederik Rask.

Protest sikrer afgørende point

I sejladsen inden finalen nedlagde Rask og Precht protest mod de ellers førende hollændere efter en styrbord/bagbordsituation omkring en mærkerunding. En protest de vandt, hvilket diskede den hollandske besætning fra sejladsen og bragte fornyet spænding i toppen.

Samtidig gav det den danske duo et enkelt point mindre i tabellen, hvilket viste sig at være afgørende for at holde fast i bronzen under finalen.

– Det var et gratis point for os og bragte samtidig hollænderne tættere på i tabellen. Det gav os lidt flere muligheder. Selvom et point måske ikke lyder af så meget, betyder det en hel del i toppen af feltet. I sidste ende var det pointet herfra, der sikrede os bronzen. Så vi er superglade for, at vi gjorde det, fastslår Jakob Precht.

Hollænderne sejlede dog rigtigt stærkt i finalen og vandt ræset og VM-guldet, foran tyskerne på andenpladsen.

Selvom de danske sejlere gik ind til finalen med henblik på at vinde sejladsen, er de alligevel ovenud tilfredse med resultatet.

– Vi er helt vildt stolte over vores præstation. Det har taget lidt tid, før det rigtigt er sunket ind, at vi har vundet VM-bronze, men det er så småt ved at gå op for os. Det er vildt fedt!, siger Frederik Rask.

.
Rul til toppen