Sejlerlandsholdet

Salling Fondene donerer midler til indkøb af ny olympisk rig

Fra 2022 er 49er og 49er FX blevet pålagt at sejle med en nyudviklet rig. Med hjælp fra Salling Fondene indkøber Sejlerlandsholdet nu 12 af de nye sæt master.

Foto: Peter Brøgger
Senest ajourført d. 16. december 2021

Fra 2022 har den internationale klasseorganisation indført en nyudviklet rig som standard design for både 49er og 49er FX. Derfor står Sejlerlandsholdet over en udskiftning af samtlige master i skiff-klassen, så sejlerne kan fortsætte den fælles træning med det korrekte udstyr frem mod EM og VM næste år.

Med en halv million kroner i donation fra Salling Fondene er det nu lykkes at udskifte master og sejl på 12 af de olympiske joller, når det nye udstyr frigives i begyndelsen af 2022.

– Det er en ganske stor udskrivning at skifte samtlige master på vores flåde. Derfor er jeg meget glad for, at Salling Fondene har bevilliget halvdelen af midlerne til de 12 nye master, som vi foreløbig investerer i. Det gør en meget stor forskel for økonomien omkring hele holdet, siger sportschef Thomas Jacobsen, der samtidigretter en tak til Joachim Langagergaard, far til udviklingslandsholdssejler Marcus Langagergaard og initiativtager til fondsansøgningen.

– Som igangsætter og pennefører på ansøgningen har han været helt afgørende for, at vi nu står med den generøse donation fra Salling Fondene. Det er jeg ham meget taknemmelig for.

Donation giver stor konkurrencefordel

Hos Salling Fondene er Karin Salling, næstformand i Købmand Herman Sallings Fond, glad for at kunne bidrage til Sejlerlandsholdets fortsatte succes.

– Sejlsport er en af de idrætter, der bidrager med mange medaljer til Danmark. Derfor er vi glade for at kunne hjælpe Sejlerlandsholdet med en opgradering til det nye udstyr, der kan give en stor konkurrencefordel frem mod de vigtige konkurrencer næste år og ultimativt OL2024 i Marseille, siger hun.

Donationen fra Salling Fondene betyder, at Dansk Sejlunion har mulighed for at indkøbe grejet så snart, det frigives i det nye år. Det giver således sejlerne de bedst mulige betingelser i konkurrenceforberedelserne og den daglige træning.

– Størrelsen på donationen gør, at de fleste besætninger nu får skiftet deres master. Det har stor betydning for, at vi kan fortsætte træningen efter ’den danske model’, der er funderet på videndeling og samarbejde. Set i det lys er det helt afgørende, at alle sejler med det samme grej, og det får vi nu mulighed for med den fornemme donation, fastslår Thomas Jacobsen.

Jakob Precht om de nye sejl: ’Vi glæder os til at prøve dem af’

De nye sejl bliver visuelt meget forskellige fra de gamle, da farven skifter til sort. Samtidig bliver de støbt i stedet for som nu at være samlet af paneler. Det gør sejlene mere ens, siger landsholdssejler Jakob Precht, der glæder sig til at få fingre i det nye udstyr.

– Vi er ikke helt sikre på, hvad vi kan forvente, så vi glæder os bare til at prøve de nye sejl af. Der er en risiko for, at de bliver lidt sværere at sejle med, da de nye sejl vil være en del stivere end dem, vi har nu, men det kommer nok stadigvæk til at føles som en 49er. Forskellen i mastekurven burde helle ikke være superstor, men der vil jo alligevel altid være forskel.

En af de store fordele ved de nye sejl er, at materialet tilsyneladende er mere holdbart. Dermed skal de ikke skiftes så ofte til glæde for både økonomien og naturen.

Rul til toppen