Sejlsportsligaen

Roskilde Sejlklub tager guldet

Spændingen var tæt på uudholdelig til finalen i Sejlsportsligaen 2021, men Roskilde Sejlklub formåede at holde hovedet koldt og løb med titlen som danmarksmester.

Af: Nynne Desirée Ammundsen, Sejlsportsligaen - senest ajourført d. 6. september 2021

Allerede fra start lørdag morgen var der langt op til kamp mellem Bandholm Sejlklub, Roskilde Sejlklub, Hellerup Sejlklub og Sønderborg Yachtklub. Fire hold der hele sæsonen har sejlet sig meget tæt!

Bandholm lå inden start til guldet med en stævnesejr i Oure, men med et meget sulten Roskilde-hold var der lagt op til kamp. Jeppe Borch fortalte inden stævnet at ”det handler om egne sejladser – og så kan det være at vi til sidst bliver nødt til at finde nogle matchrace tricks frem”. Det blev nødvendigt, der var kamp til alle sidste sejlads.

Sejladsforholdene var igen noget nær det bedste der kan fås og forholdene var optimale for de mange korte sejladser som Sejlsportsligaen sigtede efter. Det blev til i alt 14 flights med tre sejladser i hver.

Det var med få minutters tilbage (red. jf. SI at sejladserne kunnestartes), at der blev sejlet et sidste flight søndag, og det var i denne, allersidste sejlads at Roskilde endelig kunne slå fast at de skulle have guld. Var Roskilde dér endt på en. 7. plads i stævnets sidste sejlads, i sæsonens sidste flight, var det Bandholm der skulle øverst på sejrskamlen. Roskilde ville det anderledes og sejler sig til en sejr.

Danmarksmesterskabet top tre

1. ROSKILDE SEJLKLUB (9 point)
  2. BANDHOLM SEJLKLUB (10 point)
  3. SØNDERBORG YACHTCLUB (18 point)

Formand for Aarhus Internationale Sejlsportscenter, Hans Skou overrakte de tre hold deres medaljer hvor Jon Kock Hansen fra Sailing Aarhus lige inden havde takket på vegne af Sailing Aarhus.

Udover DM blev der naturligvis også kåret en vinder af 4. stævne, og det var netop denne sejr der var afgørende for resultaterne i den overordnede tabel. Her er det det unge hold fra Sønderborg Yachtclub der kommer på et 3. plads lige efter Kaløvig-holdet. Kaløvig der var så godt sejlende lørdag at stort set ingen hold kunne følge trop. Søndag mister holdet lidt momentum og to 5.pladser i streg går at der skal kæmpes for at nå en podieplads. Kaløvig kommer tilbage på sporet og sikre sig en 2. plads til 4. stævne.

4. stævnes top tre-placeringer

1. ROSKILDE SEJLKLUB
  2. KALØVIG COBRAS
  3. SØNDERBORG YACHTCLUB

Sejlsportsligaen har haft en utrolig god sæson, med 4 meget forskellige stævnebyer men alle med gode sejladser og god stemning på land såvel som på vandet. Sejlsportsligaen vil gerne takke alle frivillige, arrangører og ikke mindste sejlere for endnu en uforglemmelig sæson 2021!