Status fra OL-lejren: Vi er klar!
Dagen før de første sejladser går i gang, melder den danske sejlerlejr om alt vel. Forholdene er gode, og holdet er klar til sejladserne.
Dagen før de første sejladser går i gang, melder den danske sejlerlejr om alt vel. Forholdene er gode, og holdet er klar til sejladserne.
Efter 14 dage med afklimatisering, tilrigning af bådene og tilvænning til de japanske vejrforhold glæder alle sejlere sig efterhånden til at komme på vandet ud for Enoshima.
Søndag skal Anne-Marie Rindom, Laser Radial, og Lærke Buhl-Hansen, RS:X, på vandet som de første danske sejlere.
Den danske lejr melder om fine forhold og særligt varmetræningen i teltet i Sejlsportscenteret i Aarhus, ser ud til at have givet bonus, vurderer Anne-Marie Rindom.
- Vi er rigtig godt forberedt i forhold til varmen, som er en af de faktorer, der spiller meget ind. Vi har været her før tidligere, og alt ligner sig selv. Jeg føler mig klar og synes ikke, der har været noget hernede, som har overrasket mig. Det er rigtigt dejligt. Så jeg glæder mig egentlig bare til at komme i gang. Alle detaljer er tænkt igennem en million gange, så det bliver godt at komme ud og vise, at vi er klar, siger hun.
Derfor håber hun også på at kunne gøre sig gældende helt fremme i tabellen ind til sidste sejlads.
– Det er gået godt de seneste to år, og jeg er glad for at gå ind til et OL, hvor jeg har potentiale til at være i toppen. Det er der selvfølgelig også andre, der har, så det bliver spændende at se, hvad der sker.
Windsurfer Lærke Buhl-Hansen har gennem det seneste år udviklet sin teknik og har ved det seneste EM og VM været med i Medal Race. Det håber hun også at lykkes med under OL.
Lige nu har sejlerne let vind i Japan, men vejrudsigten spår om tiltagende vindstyrke de nærmeste par dage. Hvordan, vejret bliver, har som i alle andre klasser stor betydning for vejen til top ti i RS:X-klassen.
- Er der let vind, kræver det høj puls for at kunne pumpe sejlet hele vejen rundt på banen, mens hård vind kræver styrke for at kunne holde sejlet, forklarer hun.
– Mit mål er være i top ti hele vejen til sidste sejlads.
I Nacraen føler Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck sig også fuldt ud klar til at give den gas på banen. Træningslejren på Lanzarote har været god forberedelse til det, de formegentlig vil møde de kommende dage, når konkurrencen begynder.
– Vi har været glade for det ekstra år, hvor vi har kunnet arbejde med vores svagheder. Vi tror på, at særligt vores teamarbejde kommer til at gøre en forskel ude på vandet, siger rorsmand, Lin Ea Cenholt.
Arbejdsfordelingen på båden, hvor Lin Cenholt styrer, og Christian Peter Lübeck som gast holder fart i båden, er lidt af et særsyn i den foilende klassebåd. Faktisk er der kun et andet team i toppen af feltet, der har valgt samme rollefordeling. Noget makkerparret ser som en tydelig fordel.
– Når vi runder topmærket, flyver vores spiler hurtigt til tops i forhold de andre, fordi vi har en fysisk fordel. Særligt i meget vind eller på dagens tredje sejlads betyder det noget. På grund af fysikken kan jeg også overtage flere opgaver på båden, så Lin kan holde fokus på banen og tage bedre beslutninger, siger Christian Peter Lübeck, og tilføjer:
– Vi synes, vi er godt sejlende, så vi vil gerne med op og sejle om metal. Men vi ved, der er en masse gode med, så det bliver selvfølgelig spændende.
I 49eren melder Jonas Warrer og Jakob Precht også, at det seneste år har styrket makkerparret og skærpet formen betydeligt.
– Vi føler os klar. Vi sejler rigtig godt, og vi er klar til at give den alt, hvad vi har. I sejlsport handler det meget om dagen og de sejladser, vi har, så det er selvfølgelig ikke til at sige, men vi føler os godt rustet.
Jonas Warrer, der har været med ved OL to gange tidligere, fremhæver særligt konstellationen med Jakob Precht som den stærkeste, han hidtil har prøvet.
– Jeg føler aldrig, jeg har været i et stærkere makkerpar, end jeg er i nu. Hvis vi sejler, det vi kan, vinder vi en medalje. Det er der mange, der siger, men det er sådan vi har det.
I 49er FX-feltet er toppen meget tæt. Inden for top8 har sejlerne et højt niveau, siger Ida Marie Baad, men danskerne er med, forsikrer hun.
– Hvem af de otte, der vinder medaljer, bliver tæt. Men vi har et mål om, at en af dem bliver os, siger hun, mens Marie Thusgaard fortsætter:
– Vi føler os i god form og har brugt rigtig meget tid på at teste udstyr og måle op, så vi stiller med det helt rigtige grej. Alt er derfor nøje udvalgt, og det føles supergodt. Vi glæder os til endelig at kunne komme på vandet.