To kapsejladsledere hædret på Klubkonferencen

Line Markert uddelte Guldnål og Ærestegn til Thomas Jørgensen og Jens Villumsen, to af sejlsportens mest ihærdige kapsejladsfrivillige under Klubkonferencen.

Af: Foto: Peter Brøgger - senest ajourført d. 11. november 2021

Line Markert, formand for Dansk Sejlunion, benyttede weekendens Klubkonference på at hædre to af sejlsportens ildsjæle.

Thomas Jørgensen, Svendborg Sunds Sejlklub, modtog Dansk Sejlunions Guldnål, mens Jens Villumsen, Kaløvig Baadelaug, modtog Dansk Sejlunions Ærestegn for 40 års tro tjeneste.

Livslang indsats hædret

Siden 1982 har Jens Villlumsen varetaget hvervet som baneleder, mens han i 1988 blev dommer og siden International dommer i 1997. I 2020 fratrådte han som event manager hos Sailing Aarhus og ser nu ind i en mere rolig pensionisttilværelse.

Som international dommer har han virket i et uendeligt antal protestkomitéer og juryer i ind- og udland. Han var formand for Kapsejladsledergruppen (2004-2008, før Thomas Jørgensen) og har undervist ved mange lokale og nationale kurser for kapsejladsledere. Han var også medlem af Dansk Sejlunions uddannelsesudvalg, da unionen havde sådan et.

Se hvem der ellers er blevet hædret

Find hele listen her.

Jens Villumsen har desuden været involveret i mange fornyende tiltag for kapsejladsledere, fx ’Kapsejladsens dag’, udvikling af det ’Virtuelle Kontor’ samt Dansk Sejlunions kapsejladstrailere. Derudover har han gennem en årrække været Dansk Sejlunions repræsentant i Eurosafs Race Officials Exchange programme. 

­– Han er i en helt særlig kategori som dommer - elsket og respekteret lokalt, nationalt og internationalt. Som anerkendelse og tak for en livslang indsats for sejlsporten til glæde for tusindvis af unge og voksne kapsejlere modtager Jens Villumsens Dansk Sejlunions Ærestegn, fastslog Markert, inden hun overrakte Villumsen den største hæder i Dansk Sejlunion.

Mangeårig indsats som kapsejladsleder

Thomas Jørgensen, der har været baneleder siden 1990, er netop stoppet som formand for kapsejladsledergruppen efter 13 år (2008-2021) på posten og flere år før det som medlem af gruppen. 

Han er en af Dansk Sejlsports få IRO'er (International Race Officer siden 2004) og har i den egenskab bl.a. været til OL flere gange foruden et stort antal nationale og internationale stævner og mesterskaber. Gennem flere år var han også medlem af World Sailings Race Management Sub-committee.

– Thomas Jørgensen er heldigvis fortsat aktiv som national og international baneleder, men vi har valgt at hædre ham med Dansk Sejlunions Guldnål som anerkendelse og tak for en mangeårig indsats som frivillig leder i sejlsporten – først og fremmest som formand for Dansk Sejlunions Kapsejladsledergruppe, sagde Line Markert fra scenekanten i Vingsted.

Thomas Jørgensen blev hædret på Klubkonferencen som afgående leder af Kapsejladsledergruppen. Foto: Peter Brøgger

.
Rul til toppen