Sejlerlandsholdet

Dansk Sejlunion styrker eliteafdelingen med to nye trænerprofiler

John Pink og Dayne Sharp er ansat som landstrænere for henholdsvis 49er og Laser Standard klassen frem mod OL2024.

Senest ajourført d. 11. oktober 2021

Dansk Sejlunion har efter OL budt to nye landstrænere velkommen i eliteafdelingen. Det gælder 49er-træner John Pink, der erstatter Peter Hansen, som har overtaget roret i Elite- og Talentcenter Aarhus, samt Dayne Sharp der skal sætte turbo på udviklingen af landsholdets Laser Standard-sejlere.

Begge bringer stor international erfaring med sig til landsholdet og er kendte navnet i sejlsportsmiljøet.

John Pink er tidligere britisk landsholdssejler i 49eren gennem 12 år og med medaljer i baggagen fra både EM og VM. Senest har han arbejdet som træner for flere hold og har dermed også den praktiske erfaring i at sammensætte en vindende kampagne.

Dayne Sharp kommer med tung olympisk erfaring på trænersiden. Han har blandt andet coachet de finske og svenske Finnjolle-sejlere og været landstræner for Australien.

– Det glæder mig, at vi nu endelig kan byde både John og Dayne officielt velkommen på Sejlerlandsholdet. Begge trænere har vi samarbejdet med on/off gennem de senere år, og vi ved derfor også, hvilke kompetencer de bringer til bordet, siger sportschef Thomas Jacobsen.

Kort tid til OL

Med kun tre år til næste OL skal der sættes turbo på de enkelte sejleres udvikling, så Sejlerlandsholdet også fremover forbliver på den gyldne kurs. Derfor er ansættelsen af de to stærke profiler helt afgørende for at nå i mål med de store ambitioner.

­– John Pink er en typisk ’ex-atlet’, der kan 49er-metieret til fingerspidserne. Samtidig passer han rigtig godt ind i gruppen mentalt og bor i Aarhus. Dayne Sharp er fagligt bredere funderet med mange år i branchen og i flere forskellige klasser. Hans coachende tilgang passer rigtigt godt til det skandinaviske mindset og matcher godt med udviklingen af den gruppe af lasersejlere, han nu skal til at arbejde med.

Laser Standard-sejlerne får med den nye ansættelse således sin egen klasse-træner. En opgave, der tidligere har været varetaget af talentudvikler Jan Christiansen.

– Dansk Sejlunion har i mange år forsøgt at etableret en gruppe af sejlere, hvilket nu er lykkes qua Jan Christiansens store indsats. Vi har derfor en boble af sejlere, der stiger mod ’toppen af lavelampen’. Hvis vi skal have noget nyt til at ske i bunden blandt de helt unge og sikre fødekæden, er det Jans opgave. Derfor har vi nu ansat Dayne Sharp til at have fokus på toppen.

Begge trænere er ansat frem mod OL i Paris2024, mens det første store sportslige mål for begge grupper bliver den olympiske nationskvalifikation i august 2023.

Q&A med John Pink

Hvad tiltalte dig ved jobbet som landstræner for 49er-sejlerne?

– At der er en god gruppe unge, motiverede sejlere, som ønsker at forbedre sig. Jeg glæder mig rigtig meget til at se dem udvikle sig, være innovative og gå forrest i alt, hvad de laver.

I din optik, hvordan sikrer vi, at Sejlerlandsholdet også fremover forbliver et af verdens bedste landshold?

– Vi skal bevare den gode holdånd ved at arbejde sammen, lære af hinanden, skubbe hinanden fremad og nyde processen hele vejen!

Q&A med Dayne Sharp

Hvad tiltalte dig ved jobbet som landstræner for Laser Standard-sejlerne?

 – Jeg bor i Danmark og har haft forbindelse til det danske sejlerlandshold gennem mange år, og nu bød muligheden sig for at arbejde med de unge lasersejlere. Jeg har fulgt dem på afstand i løbet af de seneste par år, så det er dejligt, at vi nu bliver bragt sammen.

Hvad glæder du dig mest til?

 – At hjælpe og guide dem på deres rejse mod at blive så gode, som de kan. Sejlerne kommer fra forskellige baggrunde og med forskellige færdigheder. Derfor skal udviklingen komme fra gruppens samlede styrke, og jeg ser et stort potentiale hos dem.

Laser Standard-sejlerne er fortsat på Ungdomslandsholdet. Hvad er perspektiverne i forhold til at udvikle dem til verdensklassesejlere på seniorniveau inden Paris2024? 

– Jeg kan allerede nu se på vores træningssessioner, at vi som gruppe kan arbejde med fremskridt i et højt tempo. Med det rigtige program med fokus på at træne klogt og fastholde motivationen og lysten, tror jeg på, vi kan nå de øverste niveauer. Det vil tage tid sammen med mange andre ingredienser. Vi har et fireårigt olympisk program, som vi nu kun har tre år at arbejde igennem. Da gruppen er ung, arbejder vi derfor også hårdt for OL2028.

.
Rul til toppen