Tokyo 2020 | Sejlerlandsholdet

Flotte finalesejladser fra de danske OL-sejlere

Tre danske besætninger sejlede tirsdag finaler i 49er, 49er FX og Nacra 17. Med flotte præstationer over hele linjen slutter alle i top8.

Senest ajourført d. 5. august 2021

Tre danske besætninger sejlede finalesejladser tirsdag morgen, efter to af dem var blevet udskudt fra dagen før.

49er FX-besætningen var de første i aktion. Efter en rigtig flot finalesejlads, slutter Ida Marie Baad og Marie Thusgaard på en 4. plads i Medal Race. Dermed afslutter de OL på fineste vis.

Efter de indledende sejladser lå de umiddelbart på en samlet 11. plads. Men da den amerikanske besætning kort efter sidste kvalifikationssejlads fik en straf, der ikke kunne trækkes fra, kom den aarhusianske besætning med i finalen på yderste mandat.

Med 4. pladsen i Medal Race lykkedes det dem at avancere yderligere to pladser op ad listen og slutter OL på en samlet 8. plads i et stærkt felt af konkurrenter.

Med marginalerne imod sig

Næste besætning på kapsejladsbanen tirsdag var Jonas Warrer og Jakob Precht i 49eren. Som 5'er, á point med tyskerne på 4. pladsen og 10 point fra både sølv og bronze, kunne alt ske. Danskerne kom godt fra start og lå blandt de førende både på første opkryds. Svært presset af polakkerne kom de desværre skidt ud af første mærkerunding og måtte slippe grebet i toppen af feltet.

De slutter derfor OL på en samlet 5. plads, men havde blot behøvet en enkel sejlads med lidt bedre placering og 'stolpe ind' i finalen for at kunne snuppe en medalje. Men sådan er sejlsport, som Jakob Precht sagde til DR kort efter at være kommet i land. Nogle gange har man bare ikke marginalerne med sig.

Flyvende afslutning

I Nacraen var Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck desværre uden for medaljechancer efter et par tunge placeringer i begyndelsen af konkurrencen. Til gengæld sluttede de OL med et brag!

I deres sidste tre sejladser inden Medal Race havde de i den grad fundet de offensive kræfter frem og lykkes med en imponerende 1-3-1 serie. Den succes fulgte de til dørs i tirsdagens Medal Race, hvor de snuppede 2. pladsen efter en forrygende sejlads i den foilende katamaran.

Dermed slutter de OL i storform på en samlet 4. plads - den bedst mulige placering, de kunne opnå efter finalesejladsen.